To βρετανικό νησάκι που μπορεί να δείξει το δρόμο για το Brexit

Εάν ψάχνετε για σημάδια πως θα λειτουργεί η μετανάστευση στη Βρετανία μετά το Brexit, κοιτάξτε ένα μικρό νησί στη βόρεια Γαλλία.

Η Βρετανία μελετά πως το βρετανικό νησί της Υερσέης, της οποία οι νόμοι και τα δικαστήρια είναι ανεξάρτητα της λοιπής χώρας, ελέγχει τη μετανάστευση. Τα στελέχη της τοπικής κυβέρνησης συναντήθηκαν με τους ομολόγους τους της ηπειρωτικής Βρετανίας τον προηγούμενο μήνα και συζήτησαν αυτά τα θέματα.

Η Υερσέη, η οποία δε συμπεριλαμβάνεται στην ΕΕ, επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση αλλά όχι

την ελεύθερη εργασία και την κοινωνική πρόνοια των μεταναστών. Η βιομηχανία της, η οποία παράγει έσοδα 228 δισ. λιρών απολαμβάνει την ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ

Η Τερέζα Μέι θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του νησιού τη στιγμή που προετοιμάζει τη βρετανική στάση απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους της για την ενεργοποίηση του Brexit.

H τακτική του νησιού προς τη μετανάστευση, όμως, μπορεί να μην αρέσει στους Ευρωπαίους ηγέτες, αφού το νησί έχει 103.000 κατοίκους και 120 τετραγωνικά χιλιόμετρα γη, σε σχέση με τα 65 εκατομμύρια κατοίκους της Βρετανίας, κάτι που προφανώς αποτελεί τις συγκρίσεις άνισες.

Keywords
Τυχαία Θέματα