To twitter απέτυχε και πάλι να διευρύνει το κοινό του

Το twitter, απέτυχε να προσελκύσει περισσότερους μηνιαίους επισκέπτες (viewers) το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, εκνευρίζοντας τους επενδυτές που αναζητούν στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε μια βιώσιμη, μακροπρόθεσμη πορεία ανάπτυξης. Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από το 9% στο άνοιγμα της χρηματαγοράς, παρά το ότι τα τριμηνιαία έσοδα συμπίπτουν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Μια μακροπρόθεσμη αλλαγή εξαρτάται από το

αν το Twitter καταφέρει να διευρύνει το ακροατήριό του. Ο αριθμός αυτός ανέρχεται σήμερα σε 328 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως – όσοι ήταν και το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 4,7% και η καθαρή ζημιά της εταιρείας διευρύνθηκε και επηρεάστηκε από την αποτίμηση της αξίας της επένδυσής της στην SoundCloud, τη γερμανική υπηρεσία ροής μουσικής.

Το Twitter εξακολουθεί να προσπαθεί να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια βιώσιμη, αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Μετά από το "ταβάνι" που κτύπησε η βάση των χρηστών του, και τον αγώνα της να ξεπεράσει την επιβράδυνση των πωλήσεων, η εταιρεία άρχισε να περιορίζει την εστίασή της, ανοίγοντας παράθυρο και σε επιχειρήσεις και ομάδες που δεν ανταποκρίνονταν στο στόχο του, να αποτελέσει προορισμό για live εκδηλώσεις. Με στόχο την επίτευξη κερδοφορίας, το Twitter άρχισε να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο βίντεο, επιδιώκοντας να σχεδιάσει ένα πιο συμβατικό σύνολο χρηστών και διαφημιστικές προσφορές premium. Το δίκτυο έχει τώρα ένα πολλά υποσχόμενο σύνολο εταιρικών σχέσεων, αλλά ορισμένοι επενδυτές έχουη σκεπτικισμό για το αν το Twitter θα γίνει ποτέ σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό που είναι σήμερα.

"Είναι μια εξειδικευμένη πλατφόρμα", δήλωσε ο Μπράιαν Βίζερ, αναλυτής της Pivotal Research. "Ήταν πάντα και θα είναι πάντα."

Keywords
Τυχαία Θέματα