Tiffany: Η Ασία «έσωσε» τα κέρδη

Κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε για το δ' τρίμηνο η Tiffany & Co., καθώς η δημιουργία νέων καταστημάτων στην Ασία και η αύξηση των τιμών των κοσμημάτων κατόρθωσε να καλύψει τη μείωση πωλήσεων στην αμερικανική αγορά.

Εξαιρουμένων εκτάκτων χρεώσεων τα κέρδη της εταιρείας έφθασαν στα 1,45 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που τα τοποθετούσε στα 1,38 δολάρια ανά μετοχή.

Η δημιουργία νέων καταστημάτων στην Ασία, βοήθησε

ώστε οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού να αυξηθούν κατά 9%, ενώ ο όμιλος ενισχύει τις δαπάνες του για online διαφημίσεις προκειμένου να προσελκύσει και νέο αγοραστικό κοινό.

«Σχεδόν όλες οι περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται εμφάνισαν βελτίωση, παρά τις αδύναμες πωλήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών. Αυτό είναι μία θετική εξέλιξη», εκτιμά ο Brian Yarbough, αναλυτής στην Edward Jones & Co.

Οι πωλήσεις του ομίλου έφθασαν στα 1,23 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας, επίσης, τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Για το τρέχον έτος η εταιρεία εκτιμά ότι η αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα είναι μονοψήφια, με τους αναλυτές να την τοποθετούν στα 3,87 δολάρια, δηλαδή εκτιμούν ότι θα εμφανίσει άνοδο 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα