Tι απαντά ο Νάσος Ζαρκαλής της Wind στα «περί μονοπωλίων» του Ν. Πάππα

Ενα σχόλιο για τις δηλώσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά, στις αρχές της εβδομάδας, περί μονοπωλιακών καταστάσεων ζήτησαν χθες οι δημοσιογράφοι από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind κ. Νάσο Ζαρκαλή.

Ο κ. Ζαρκαλής ανέφερε ως δεδομένο ότι η αγορά χρειάζεται ισχυρούς παίκτες, «το πόσοι θα είναι αυτοί είναι κάτι το οποίο θα αποδείξει η ίδια η αγορά. Αυτό που έχει δείξει η εμπειρία της ελληνικής αγοράς όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν αντέχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό παικτών. Αυτή την στιγμή είναι στους

τέσσερις από 25 στο παρελθόν, κάποιοι από τους οποίους είδαν τη βίαιη έξοδο από την αγορά. Η πρότασή μας και η σκέψη μας για το μέλλον αυτής της αγοράς είναι εξαιρετικά υγιής και προς όφελος του Ελληνα καταναλωτή, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind.

Yπενθυμίζεται εδώ ότι, σχολιάζοντας τις ειδήσεις για την αναμενόμενη πώληση της εταιρείας Forthnet στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η τηλεπικοινωνιακή αγορά, η οποία βρίσκεται σε άνοδο, βοήθησε τη συγκεκριμένη εταιρεία που αντιμετώπιζε προβλήματα να προσελκύσει καλές προσφορές και χαρακτήρισε τον δείκτη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών «πρόδρομο δείκτη της γενικότερης εικόνας της οικονομίας που βελτιώνεται». «Έχουμε δώσει μάχη για να υπάρξει ο ανταγωνισμός στο επίπεδο των επενδύσεων και να βελτιωθούν οι τεχνολογικές υποδομές» ανέφερε ο κ. Παππάς διευκρινίζοντας ότι δεν θα ήταν ευχάριστο να υπάρξουν μονοπωλιακές καταστάσεις στον χώρο, οι οποίες δεν θα είναι ούτε προς το συμφέρον του καταναλωτή, ούτε και των εργαζομένων.

Παρεπιπτώντως για την Forthnet, ερωτηθείς εάν η Wind αλλάξει στρατηγική σε περίπτωση που επικρατήσει στις διαδικασίες που «τρέχουν» οι τράπεζες, ο κ. Ζαρκαλής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της νέας πλατφόρμας Wind Vision σχολίασε ότι «η πλατφόρμα που έχουμε κάνει είναι πολύ καινοτόμα και τυχόν εξελίξεις με την Forthnet δε θα επηρεάσουν τις επιλογές μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα