Δύο νεκροί από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο

Τραγωδία έξω από την Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε 70 άτομα εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε οικία.

Δυο νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες -εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες- ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

, επικαλούμενη τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας. Συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.

Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο

Η αμαξοστοιχία με 70 επιβάτες ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε κατοικία. Μέσα στο σπίτι ήταν δυο αλλοδαποί οι οποίο πήδηξαν από το μπαλκόνι μόλις είδαν την αμαξοστοιχία να κατευθύνεται κατά πάνω τους.

Επί τόπου βρέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και 45 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 21 οχήματα και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που βρέθηκε στο σημείο μίλησε στο protothema.gr για το τραγικό συμβάν.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία, συνομίλησα με τους επιβάτες οι οποίοι είναι σοκαρισμένοι και μου είπαν ότι όλα έγιναν γρήγορα, κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Είναι σοκαριστικό αυτό που συμβαίνει γιατί η μηχανή της αμαξοστοιχίας μπήκε κυριολεκτικά μέσα σε ένα σπίτι, το διαπέρασε το σπίτι. Μόλις διασφαλιστεί ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα ξεκινήσουν αμέσως οι έρευνες για το που θα αποδοθούν οι ευθύνες».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα