SoftΒank: Το επενδυτικό fund της τεχνολογίας έχει γραφεία στο Λονδίνο και φίλο τον Τραμπ

Η SoftBank Group αποφάσισε πού θα φτιάξει τα κεντρικά του κολοσσιαίου τεχνολογικού της fund των $100 δισ. Η επενδυτική καρδιά του City του Λονδίνου, θα αποτελέσει το νέο σπίτι της SoftBank, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει να προσλαμβάνει αναλυτές επενδύσεων.

Το SoftBank Vision Fund βρίσκεται στο Mayfair του δυτικού Λονδίνου. Με

τις λουξ γκαλερί να το περικλείουν, σε μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές της πρωτεύουσας, η SoftBank έχει στρατηγική τοποθεσία ακόμη και για...ψώνια στην Oxford Street ή μία επίσκεψη στο παλάτι του Μπάκινγκχαμ.

Η επέκταση αυτή δε σταματάει μόνο στις φαινομενικά απλές λεπτομέρειες. Το επενδυτικό ταμείο σκοπεύει να προσλάβει δεκάδες νέους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος της SoftBank Masayoshi Son έχει ήδη συναντηθεί με τον επερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, υποσχόμενος επένδυση 50 δισ. δολαρίων σε αμερικανικές startups. Παρά την υπόσχεση αυτή του Son, τα κεντρικά του Vision Fund θα βρίσκονται στο Λονδίνο, εκτός του γραφείου που έχει η εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο.

Το επενδυτικό όχημα, μία συλλογική προσπάθεια με το σαουδαραβικό Public Investment Fund βρίσκεται στα μέσα συγκέντρωσης επιπλέον κεφαλαίων ύψους $30 δισ. για να φτάσει τον στόχο των 100 δισεκατομμυρίων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα