Sell off στα αμερικανικά ομόλογα λόγω Κίνας

Το τέλος της bull market για τα αμερικανικά ομόλογα φοβούνται ορισμένοι αναλυτές μετά τις πληροφορίες ότι η Κίνα, ο μεγαλύτερος αγοραστής αμερικανικών ομολόγων εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβραδύνει, ακόμα και να σταματήσει, τις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης συμβούλευσαν το Πεκίνο να σταματήσει τις αγορές αμερικανικού χρέους, εκτιμώντας ότι τα ομόλογα των ΗΠΑ

γίνονται ολοένα και λιγότερο ελκυστικά σε σχέση με άλλους τίτλους, πυροδοτώντας sell off στην αγορά και ωθώντας την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κοντά σε νέα υψηλά από το 2014. Η απόδοση του αμερικανικού ενισχύθηκε σήμερα πάνω από το 2,5%.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο, ένας άλλος λόγος ενδεχομένως να είναι και ο αυξανόμενος προστατευτισμός της Ουάσινγκτον. Οι εντάσεις και διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών για το παγκόσμιο εμπόριο, ενδεχομένως να οδήγησαν το Πεκίνο, που χάνει πολλά δισεκατομμύρια από τις εμπορικές πρακτικές του Τραμπ, να «αντεπιτεθεί» με αυτόν τον τρόπο.

Σχολιάζοντας την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα, μέσω της επενδυτικής του, Janus Henderson, ο Μπιλ Γκρος, έσπευσε να «ανακοινώσει» την έλευση του bear market, λέγοντας ότι σήμερα «έσπασε» το trend 25 ετών στα 5ετή και 10ετή ομόλογα.

Gross: Bond bear market confirmed today. 25 year long-term trendlines broken in 5yr and 10yr maturity Treasuries.

— Janus Henderson U.S. (@JHIAdvisorsUS) 9 Ιανουαρίου 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα