Samsung Electronics: Κέρδη ρεκόρ κατά το α' τρίμηνο

Κέρδη έκπληξη ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του έτους η Samsung Electronics, ωστόσο η αντίδραση της αγοράς ήταν μάλλον χλιαρή, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι η εκρηκτική άνοδος στην αγορά των ημιαγωγών που έδωσε φτερά στα κέρδη του νοτιοκορεατικού τεχνολογικού κολοσσού, θα τερματιστεί σύντομα.

Η μετοχή της Samsung σημείωσε πτώση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, καθώς οι αναλυτές προβλέπουν παρόμοια ή και χαμηλότερα κέρδη για το β' τρίμηνο, λόγω της επιβράδυνσης της

αύξησης στις τιμές των επεξεργαστών DRAM, αλλά και των υψηλότερων κοστών μάρκετινγκ για τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το μοντέλο Galaxy S9.

Πάντως, σύμφωνα με την HI Investment & Securities ακόμα κι αν τα κέρδη αρχίσουν να υποχωρούν κατά το β' τρίμηνο, η Samsung θα συνεχίσει να έχει έναν ισχυρό ισολογισμό φέτος.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 18,7% στα 60 τρισ. γουόν. Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν στα τέλη Απριλίου.
Σε ό,τι αφορά τα κέρδη το αντίπαλον δέος της Apple στην αγορά smartphones προβλέπει ότι για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου θα κάνουν άλμα 57,6% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, στα 15,6 τρισ. γουόν ή 14,7 δισ. δολ., έναντι εκτίμησης αναλυτών στο reuters για 14,5 τρισ. γουόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα