Ryanair: Θέτει περιορισμούς στη δεύτερη δωρεάν χειραποσκευή στην καμπίνα

Αλλάζει την – ασυνήθιστα για τα δεδομένα της– γενναιόδωρη πολιτική για τις χειραποσκευές η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair Holdings, αφού οι πελάτες της αποδείχθηκαν πιο... «φραγκοφονιάδες» από την ίδια, φροντίζοντας να στριμώχνονται υπερβολικά πολλές τσάντες στις καμπίνες, προκαλώντας έτσι πολλές καθυστερήσεις.

Μέχρι τώρα η αεροπορική με έδρα το Δουβλίνο, που μέχρι σήμερα επέτρεπε δύο χειραποσκευές στην καμπίνα, από την

1η Νοεμβρίου θα επιτρέπει μόνο μια, ενώ η δεύτερη θα πρέπει να περνά από το τσεκ ιν, να παραδίδεται και να φορτώνεται στη συνέχεια στο αεροσκάφος Μόνον οι πελάτες που θα πληρώνουν εισιτήρια «κατά προτεραιότητα» θα μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους και δεύτερη χειραποσκευή εντός καμπίνας.

«Εχουμε κατά μ.ο. 182 άτομα που προσπαθούν να μπουν στα αεροσκάφη μας και πολλοί εξ αυτών μεταφέρουν δύο μεγάλες χειραποσκευές με αποτέλεσμα να μη χωράνε όλες στην καμπίνα», αναφέρει στο Bloomberg ο CEO, Kenny Jacobs.

Οι επιβάτες θα μπορούν και τώρα να πετούν με δυο μικρές χειραποσκευές χωρίς έξτρα χρέωση, αλλά θα πρέπει να παραδίδουν τη μια στην πύλη για να φορτώνεται εκ των υστέρων στα Μπόινγκ 737.

Επισης, ο αερομεταφορέας μειώνει την τιμή για το τσεκ ιν αποσκευών στα 25 από τα 35 ευρώ και αυξάνει το επιτρεπόμενο βάρος στα 20 κιλά από 15 κιλά που ισχύει τώρα. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ετήσια μείωση 50 εκατ. ευρώ των τελών για το τσεκάρισμα των αποσκευών.

Τα τελευταία χρόνια, η Ryanair έχει κάνει στροφή σε μια πιο φιλική προσέγγιση του πελάτη, την οποία ο CEO της εταιρείας Michael O’Leary συνδέει με την ταχεία ανάπτυξη της κερδών από το 2014 και μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα