Ryanair: Πέντε προτάσεις για αύξηση του ευρωπαϊκού τουρισμού κατά 10% το 2018

Τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουρισμού κατά 10% με ενισχυμένο το ρόλο των αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους κατέθεσε σήμερα από τη Μάλτα η Ryanair στο πλαίσιο του συνεδρίου για τον τουριστικό κλάδο.

Ειδικότερα, από το βήμα του Malta Tourism Conference, ο Kenny Jacobs, Chief Marketing Officer της Ryanair,

τόνισε πως οι πτήσεις χαμηλού κόστους θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε ποσοστό 10% στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τουρισμού (από 4% που είναι η εκτίμηση για το 2018) και στη δημιουργία 2 εκατομμυρίων άμεσων και έμμεσων, επιπλέον θέσεων εργασίας, εάν οι χώρες τις Ευρωπαϊκές Ένωσης ακολουθήσουν τέτοια στρατηγική ώστε να παροτρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, η Ryanair παρουσίασε 5 προτάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού:

-Μείωση των τελών αεροδρομίων και αφαίρεση φόρων σε πτήσεις μικρής διάρκειας εντός Ευρώπης
-Διαχείριση της έλλειψης καταλυμάτων που αυξάνει τις τιμές, μειώνοντας τα κόστη και στηρίζοντας την δημιουργία περισσότερων ξενοδοχείων
-Αναβάθμιση του μάρκετινγκ των ευρωπαϊκών προορισμών ώστε οι Ευρωπαίοι να πηγαίνουν διακοπές στην Ευρώπη
-Ανάπτυξη νέων παραθεριστικών κέντρων όπως στην νότια Ιταλία και στην Βόρεια Ισπανία
-Επικέντρωση σε προγράμματα για τουρισμό όλο τον χρόνο και για city break ταξίδια εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου

"Ως η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, η Ryanair καλεί τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δώσουν κίνητρα στους Ευρωπαίους πολίτες να προτιμούν την Ευρώπη για τις διακοπές τους. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες και ειδικά από την στιγμή που οι Ευρωπαίοι πολίτες αναζητούν εναλλακτικούς προορισμούς λόγω της μειωμένης ζήτησης προς την Τουρκία και την Βόρεια Αφρική, ο ευρωπαϊκός τουρισμός θα μπορούσε να εκτοξευθεί.

Φέτος, περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες πρόκειται να ταξιδέψουν με την Ryanair, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη προορισμών και στην δραστική δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως για τις νεότερες γενιές», ανέφερε ο κ. Jacobs, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η εταιρεία καταγράφει ρεκόρ κρατήσεων στην Ευρώπη γι' αυτό το καλοκαίρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα