Ross: Αποχωρεί από την Κύπρου για να αφοσιωθεί στον Τραμπ

Ο Γουίλμπουρ Ρος επιλέχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ για υπουργός Εμπορίου και, όπως μεταδίδει το Bloomberg, σκοπεύει να μειώσει τους δεσμούς του με την Τράπεζα Κύπρου. Ωστόσο, η εταιρεία του που φέρει και το όνομά

του δεν σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο που κατέχει στην κυπριακή τράπεζα.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής πούλησε τη WL Ross & Co πριν από μια δεκαετία και, ως εκ τούτου, η εταιρεία δεν έχει καμία υποχρέωση να πουλήσει το μερίδιο 1,6% που κατέχει στην τράπεζα. Ο ίδιος ο Ρος σχεδιάζει πάντως να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, ενώ θα πρέπει να παραιτηθεί και από πρόεδρος, επικεφαλής στρατηγικής και μέλος της επιτροπής επενδύσεων, εάν επιβεβαιωθεί η είδηση την οποία παραθέτουν δύο διαφορετικές πηγές.

Ο 79χρονος μεγαλοεπενδυτής ενδέχεται να πουλήσει και το 50% των δικαιωμάτων που κατέχει ως διαχειριστής, σύμφωνα με άλλη ανώνυμη πηγή.
Υπενθυμίζεται ότι ο 79χρονος Ρος που, σύμφωνα με τον δείκτη εκατομμυριούχων του Bloomberg, έχει περιουσία 2,9 δισ. δολ., στοιχημάτισε μεγάλα ποσά στις προβληματικές ευρωπαϊκές τράπεζες μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, ενώ αποκόμισε σεβαστά κέρδη αε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.

Με την Τράπεζα Κύπρου, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο καλά, με αποτέλεσμα η εταιρεία του να μη βγάζει κέρδος παρά μόνον εάν η μετοχή της κάνει άλμα περί το 50% από την τρέχουσα τιμή της.

Η κυπριακή τράπεζα που βρίσκεται σε σχέδιο αναδιάρθρωσης εδώ και τρία χρόνια επιδιώκει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εντός του επόμενου μήνα, ώστε να δοθεί ώθηση στη διαπραγμάτευση της μετοχής της.

Πάντως, κατά πάσα πιθανότητα το fund WL Ross δεν θα πουλήσει τις μετοχές που κατέχει στην τράπεζα, αφού τις αγόρασε σε τιμή περί τα 24 σεντς. Από τον Ιούλιο 2014 οπότε και ολοκληρώθηκετο σχέδιο διάσωσής της ύψους 1 δισ. ευρώ η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 24%, ενώ την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έκλεισε στο χρηματιστήριο της Λευκωσίας στα 15 σεντς.

Keywords
Τυχαία Θέματα