PwC: Παράγοντας επιχειρηματικής επιτυχίας η παγκόσμια κινητικότητα εργαζομένων

Σύμφωνα με την έκθεση «Global Mobility Consulting» (May 2016) της ALM Intelligence, ενώ μέχρι τώρα η διαχείριση των προγραμμάτων παγκόσμιας κινητικότητας αντιμετωπιζόταν ως μια απλή επιχειρησιακή λειτουργία, πλέον θεωρούνται ως στρατηγικοί παράγοντες διαφοροποίησης μίας επιχείρησης από τους ανταγωνιστές της.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, οι εργοδότες υιοθετούν μια προσέγγιση «δύο σε ένα» σε ό,τι αφορά τα προγράμματα παγκόσμιας κινητικότητας, μεταφέροντας τους εργαζόμενούς τους σε αγορές- κλειδιά

στις οποίες θέλουν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους και ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τις μετακινήσεις αυτές για να καλλιεργήσουν κορυφαία στελέχη μέσα από την εμπειρική μάθηση.

Σύμφωνα με τον Peter Clarke, Επικεφαλής των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Παγκόσμιας Κινητικότητας στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC «Ιστορικά, οι υπηρεσίες παγκόσμιας κινητικότητας έχουν αντιμετωπιστεί αυστηρά μέσα από το πρίσμα των διοικητικών διαδικασιών. Παρ' όλο που οι βασικές διοικητικές λειτουργίες εξακολουθούν να είναι αναγκαίες, οι οργανισμοί πλέον κατανοούν την αξία των προγραμμάτων κινητικότητας, τοποθετώντας στρατηγικά τους εργαζομένους τους σε αναδυόμενες αγορές έτσι ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν σε αυτές αναπτύσσοντας διαδικασίες και πολιτικές για την προσέλκυση και διατήρηση ταλαντούχων στελεχών και τη βελτίωση του εργατικού δυναμικού από πλευράς κατάρτισης και ανάπτυξης».

Η έκθεση της ALM Intelligence συγκρίνει τους συμβούλους παγκόσμιας κινητικότητας που βοηθούν τους πελάτες τους να αντιμετωπίσουν τις σύνθετες σε επίπεδο διαχείρισης προκλήσεις των διασυνοριακών μετακινήσεων εργαζομένων.

Η έκθεση αξιολογεί την PwC ως Vanguard Leader στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκόσμιας κινητικότητας, απονέμοντας της τον τίτλο του κορυφαίου προμηθευτή αυτών των υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναγνωρίζει ότι η PwC παρέχει μια ολοκληρωμένη γκάμα δεξιοτήτων στους πελάτες της στον τομέα της παγκόσμιας κινητικότητας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική και την εμπειρία του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά.

Ο Matthew Merker, Ανώτερος Αναλυτής και Επικεφαλής του τομέα Benefits Consulting Research της ALM Intelligence, και συντάκτης της έκθεσης, επισημαίνει ότι η PwC συνεργάζεται με τους πελάτες της στοχεύοντας όχι μόνο στην παγκόσμια ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων αλλά και την αξιοποίηση αυτής της ανάπτυξης για την ανάπτυξη των ατόμων, διαμορφώνοντας μια ισχυρή ηγεσία με βαθιά κατανόηση των γεωγραφικών αγορών.

Επίσης, παρατηρεί:

«Η PwC βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα των αγορών και τις δυσκολίες αντιμετώπισης αυτής της διαφορετικότητας, από τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις παροχές έως τη συμμόρφωση και τη διακυβέρνηση.

Συνεργάζεται με τους πελάτες καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των εργαζομένων και των προγραμμάτων παγκόσμιας κινητικότητας, συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση των επιτυχιών και των αποτυχιών σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά και αναπτύσσοντας στρατηγικές διαρκούς βελτίωσης.

Σε συνδυασμό με τις ψηφιακές καινοτομίες του δικτύου για την υλοποίηση αυτών των στόχων, οι πελάτες μπορούν να βασιστούν στην PwC ως ένα one-stop shop για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε κάθε ανάγκη τους που σχετίζεται με την παγκόσμια κινητικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα