Public Issue: Δυσαρεστημένοι 9 στους 10 από κυβέρνηση και αντιπολίτευση - Απειλή για τη χώρα οι πρόσφυγες

Απογοήτευση και ανησυχία για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις εκφράζουν οι πολίτες που συμμετείχαν σε πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της Public Issue.

Οι ερωτηθέντες προβάλλουν ως βασική απαίτηση από το πολιτικό σύστημα να βρει λύσεις για τα προβλήματά τους. Ελάχιστα τους ενδιαφέρει μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ή κάποιου τύπου ανασχηματισμός, καθώς δεν έχουν θετική γνώμη ούτε για την κυβέρνηση,

ούτε για την αντιπολίτευση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση των ερωτηθέντων απένναντι στο προσφυγικό: από τη μια, το 47% εκτιμά ότι υπάρχει απειλή για τη χώρα από την ύπαρξη προσφύγων στο έδαφός της, ενώ, ταυτόχρονα εμφανίζονται ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στην Ελλάδα έως και 50.000 πρόσφυγες.

Στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ακολουθείται από τον Βασίλη Λεβέντη και τη Φώφη Γεννηματά. Σε χαμηλή θέση βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κράτους και το κατά πόσον θεωρούν ότι δουλεύει καλύτερα σε σχέση με 5 χρόνια πριν, το 54% απαντά ότι δουλέυει χειρότερα και το 33% ότι δουλεύει το ίδιο, ενλω η συντριπτική πλειοψηφία εκφράζει δυσαρεστημένη από τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης (88%), όσο και της αντιπολίτευσης (85%).

Η έρευνα διενεργήθηκε πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή της Κυριακής».

Keywords
Τυχαία Θέματα