Praktiker Hellas: Ετοιμάζει επενδύσεις και νέα καταστήματα το 2017

Η Praktiker Hellas συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική οικονομία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 15 καταστημάτων, ένα ταχέως αναπτυσσόμενο e-shop, εξειδικευμένο τμήμα B2B, 1.400 εργαζόμενους και σημαντικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις στο ιστορικό της.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Σελαλμαζίδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, το

2016 είναι «ένα ιδιαίτερα σημαντικό έτος για όλους εμάς στην Praktiker Hellas. Με τη συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας μας στην Ελλάδα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συζητούμε για το εξαιρετικά θετικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύσκολων ετών για τη χώρα. Ένα αποτύπωμα, που δεν θα είχαμε καταφέρει να σημειώσουμε χωρίς το σαφές στρατηγικό μας πλάνο, τη σημαντική προσπάθεια των 1.400 εργαζομένων μας και την άψογη συνεργασία με τους προμηθευτές μας, που νιώθουμε την ανάγκη να τους ευχαριστήσουμε όλους, ιδιαίτερα. Από εδώ και πέρα, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε αναπτύσσοντας την αγορά, διατηρώντας σταθερές τις αξίες της Praktiker Hellas και επιτυγχάνοντας ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για τους πελάτες μας, τους εργαζομένους μας και τους μετόχους μας».

Το αναπτυξιακό πλάνο της Praktiker Hellas εστιάζει στη διεύρυνση του δικτύου της, η οποία πραγματοποιείται με αυτοχρηματοδοτούμενες επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2016 προστέθηκε στο δίκτυο της Praktiker Hellas ένα νέο κατάστημα στη Ρόδο, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας. Το Praktiker Ρόδου αποτελεί ταυτόχρονα και το πρώτο κατάστημα, στο οποίο εφαρμόστηκε η νέα εταιρική ταυτότητα της Praktiker Hellas, που σταδιακά θα εφαρμοστεί στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της. Για το σύνολο των 25 χρόνων, η Praktiker Hellas σημειώνει κύκλο εργασιών ύψους 4,2 δισ. ευρώ και έχει καταβάλει ή αποδώσει ασφαλιστικές εισφορές, φόρο μισθωτών υπηρεσιών, ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος, που συνολικά αθροίζουν περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ. Το 2015, ο κύκλος εργασιών της Praktiker Hellas βελτιώθηκε, φτάνοντας τα 167,01 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 3,8%, συγκριτικά με το 2014.

Η κερδοφορία άγγιξε τα 2,09 εκατ. ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 7% με τον μέσο όρο διακράτησης του ανθρώπινου δυναμικού να ανέρχεται σε 89,5%. Σημειώνεται, ότι η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό. Η ιστορία της Praktiker ξεκινάει με το πρώτο κατάστημά της, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 1991 στο Ελληνικό και αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία του Νο 1 δίκτυου καταστημάτων για ιδιοκατασκευές στη χώρα, διαδίδοντας τη φιλοσοφία Do It Yourself - DIY στους Έλληνες. Η Praktiker Hellas, μέσω του δικτύου της, που εκτείνεται σε 90.000 τμ, αλλά και του e-shop της, εξυπηρετεί 6.000.000 πελάτες ετησίως, προσφέροντάς τους περισσότερα από 50.000 προϊόντα, ιδέες και λύσεις για το σπίτι, τον κήπο, τις κατασκευές, το αυτοκίνητο και τον ελεύθερο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα