Play: Στο ένα δισ. ευρώ τα έσοδα του IPO

Σε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αρχική δημόσια εγγραφή της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Play του ομίλου Olympia στην Πολωνία. H τιμή προσφοράς έκλεισε στα 36 Πολωνικά ζλότι ανά μετοχή. (121,6 εκατ. μετοχές). Η συνολική αξίας της Δημόσιας Προσφοράς

ανέρχεται στα 4.4 δισ. ζλότι (ένα δισ. ευρώ).

Η δημόσια προσφορά της PLAY είναι:

Το μεγαλύτερο IPO ιδιωτικής εταιρίας στην Πολωνία καιτο μεγαλύτερο IPO στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2015.

Σχολιάζοντας τη σημερινή μέρα ο CEO της εταιρίας Jørgen Bang-Jensen, είπε: «H Πολωνία αποδεικνύεται ότι είναι μία εξαιρετική χώρα όπου κάποιος μπορεί να δημιουργήσει μία επιχείρηση από την αρχή και να φτάσει να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες. Με την είσοδό μας στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες μας και ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους μας».

Η πρώτη μέρα εισαγωγής της εταιρίας στο Χρηματιστήριο αναμένεται ότι θα είναι η 27η Ιουλίου (listing date).

Το μέγεθος του deal είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τα άλλα 2 προηγούμενα private IPOS που έλαβαν χώρα στην Πολωνία (Alior Bank IPO (€507m) and Dino IPO (€391m))

Από όταν ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Πολωνία πριν από 10 χρόνια, η Play έχει προσελκύσει 14,3 εκατομμύρια συνδρομητές προσφέροντας υπηρεσίες σε ελκυστικές τιμές και χρησιμοποιώντας γνωστές προσωπικότητες στις διαφημιστικές της εκστρατείες.

H εταιρία ελέγχεται από την ελληνική Olympia Group και την ισλανδική Novator Partners. Οι J.P. Morgan, BofA Merrill Lynch and UBS Investment Bank ήταν ανάδοχοι της δημόσιας εγγραφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα