Pernod Ricard: Άνοδος 13% στα καθαρά κέρδη

Τη βεβαιότητα ότι τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης θα αυξηθούν έναντι της χρήσης 2016/2017 εξέφρασε με ανακοίνωσή της σήμερα η γαλλική Pernod Ricard.

Η άνοδος στα κέρδη οφείλεται στη μείωση κοστών, στις ισχυρές πωλήσεις που σημειώθηκαν στην κορυφαία αγορά της εταιρείας που είναι οι ΗΠΑ και η ενίσχυση της ζήτησης στην Κίνα, που αντιστάθμισε τις αδύναμες επιδόσεις στην Ινδία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ποτοποιία στον κόσμο πίσω από

τη βρετανική Diageo και ιδιοκτλητρια brands όπως ιδιοκτήτρια brands όπως της Absolut βότκα, του κονιάκ Martell και της σαμπάνιας Mumm αύξησε επίσης το μέρισμά της κατά 7% εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι επιδόσεις της θα βελτιωθούν περαιτέρω.

Τα καθαρά κέρδη της χρήσης μέχρι τις 30 Ιουνίου, αυξήθηκαν 13% στα 1,39 δισ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν 4% στα 9,01 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη από τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν 5% στα 2,39 δισ. ευρώ.

Οι πωλήσεις δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 5%, με τη στήριξη της αύξησης 6% στην Αμερική, 5% στην Ασία και 2% στην Ευρώπη

Η εταιρεία έθεσε στόχο την αύξηση κατά 3%-5% των κερδών από τις επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες για τη χρήση του 2018 – από αύξηση 3,3% κατά τη χρήση 2016/2017, όταν τα κέρδη είχαν ανέλθει σε 2,394 δισ. ευρώ, ελαφρώς κατώτερα των προβλέψεων του Reuters για 2,42 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα