Oι "superforecasters" βλέπουν πιθανότητα Brexit μόνο 24%

Πάλευε να αποφασίσει για το εάν θα υποστηρίξει ένα Brexit. O Michael Gove, γ.γ. δικαιοσύνης της Βρετανίας ρίσκαρε την πολιτική του καριέρα αποφασίζοντας τελικά να αντιμιλήσει στη κυβέρνηση της οποίας ήταν μέλος και να υποστηρίξει ανοικτά ένα Brexit.

Τρεις μήνες μετά, οι εμπνευστές του "Superforecasting: The Art & Science of Prediction" τώρα φαίνεται πως επικεντρώνονται στο ζήτημα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Τα αποτελέσματα τα οποία συγκέντρωσαν μάλλον θα αποδείξουν στον Gove πως έκανε την λάθος επιλογή, αφού σύμφωνα με το πάνελ των "superforecasters" της Good Judgement Inc, υπάρχει μόνο 24% πιθανότητα να συμβεί ένα Brexit. Κάτι τέτοιο προφανώς υποδεικνύει πως τα επίσημα γκάλοπ τα οποία δείχνουν τις δύο πλευρές να βρίσκονται στο 50-50 δεν δίνουν την πραγματική εικόνα.

Η ανάλυση του ποσοστού αυτού δείχνει πως πολλοί επενδυτές μπορεί να δίνουν αχρείαστη σημασία στα μέχρι τώρα γκάλοπ που δείχνουν κούρσα-θρίλερ, με την πιο πρόσφατη, του Guardian, να δείχνει ποσοστά 47% υπέρ της παραμονής και 39% υπέρ του Brexit.

Παρόλα αυτά, η εκτίμηση των superforecasters είναι πολύ κοντά σε αυτή του πολιτικού blogger, Matt Singh αλλά και με τις πιθανότητες που δίνουν οι εταιρείες στοιχημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα