O πύραυλος Virginia της Orbital θα εκτοξευθεί απόψε - Δείτε live

Εκατομμύρια κατοίκων της Νότιας Καρολίνας και της Μασαχουσέτης θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον πύραυλο της Orbital ATK Inc από πλατφόρμα εκτόξευσης στην πολιτεία της Virginia.

Οι επενδυτές θα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα όπως και οι "απλοί" κάτοικοι. Η αποστολή αποτελεί την πρώτη προσπάθεια των νέων πυραύλων Antares οι οποίοι βρίσκονται προσγειωμένοι από το 2014 όταν το προηγούμενο μοντέλο είχε εκραγεί.

Ο πύραυλος, ο οποίος είναι "γεμάτος" με μικρούς δορυφόρους, προμήθειες

και επιστημονικά πειράματα, θα εκτοξευθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων νωρίς το βράδυ, τοπική ώρα και 02:30 ώρα Ελλάδος. Είναι η έκτη τη σειρά αποστολή της εταιρείας η οποία είναι μισθωμένη από τη NASA για την παράδοση προμηθειών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βάρους 28.700 κιλών.

Η προσπάθεια της Orbital είναι και παρόμοια με την SpaceX του Elon Musk. Kαι οι δύο εταιρείες έχουν υποστεί εκρήξεις, ενώ και οι δύο μοιράζονται τα συμβόλαια με τη NASA, έτσι ώστε να υποστηριχθεί η ιδιωτική επιχειρηματικότητα όσον αφορά τη διαστημική εξάπλωση. Τα αποτελέσματα, μέχρι τώρα, είναι μεικτά, λόγω των προαναφερθέντων ατυχημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκτόξευση εδώ:

Keywords
Τυχαία Θέματα