O S&P 500 για πρώτη φορά πάνω από τις 2.600 μονάδες

Άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν υπέρ μιας «δυνατή» από άποψη κατανάλωσης εορταστική περίοδο.

Αναλυτικά ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,14% στις 23.557 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 2.602 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε αύξηση 0,32% στις 6.889 μονάδες.

Ρεκόρ για τον S&P 500 με τον κλάδο της πληροφορικής και τεχνολογίας να έχει τις καλύτερες επιδόσεις. Η μετοχή της Macy's ήταν ανάμεσα τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 'εκλεισε για

πρώτη φορά πάνω από τις 2.600 μονάδες.

Ρεκόρ και για τον Nasdaq καθώς η μετοχή της Amazon έκανε «άλμα» 2,6%.

Στον Dow Jones, που επίσης σημείωσε άνοδο, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε η Visa.

Στο μεταξύ μεγάλες ουρές ανθρώπων άρχισαν να σχηματίζονται από την Πέμπτη το απόγευμα έξω από καταστήματα όπως το Best Buy και το Target λόγω Black Friday. Ανοδικά κινήθηκαν και οι online πωλήσεις , σύμφωνα με το Adobe Analytics. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές είχαν δαπανήσει περισσότερα από 1,52 δισ. δολάρια σε διαδικτυακές αγορές μέχρι το βράδυ της παραμονής της Black Friday.

«Όλα έχουν να κάνουν με τους αριθμούς των αγορών» δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial. Πρόσθεσε ότι αυτοί πιθανότατα θα μεταφραστούν σε ισχυρούς αριθμούς για τις καταναλωτικές δαπάνες κι «αυτό είναι καλό για την οικονομία».

Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές των Macy's, Nordstrom και Kohl. Συνολικά, οι μετοχές της παραδοσιακής λιανικής δέχθηκαν ένα χτύπημα φέτος, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται σε ηλεκτρονικές αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα