O John Flannery νέος πρόεδρος και CEO της General Electric

Την ανάληψη της προεδρίας και της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου από τον 55χρονο John Flannery ανακοίνωσε σήμερα η GE.

Ο Flannery έως σήμερα τελούσε χρέη προέδρου και CEO της GE Healthcare. Τα νέα του καθήκοντα ως CEO αναλαμβάνει επισήμως από την 1η Αυγούστου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2018 θα αναλάβει ενεργά και τα καθήκοντα του προέδρου.

Ο νυν πρόεδρος και

CEO, Jeff Immelt, θα παραμείνει πρόεδρος του ΔΣ μέχρι τη συνταξιοδότησή του στις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο Jeff Bornstein, νυν CFO, προήχθη σε αντιπρόεδρο της GE.

Οι σημερινές ανακοινώσεις για τις διοικητικές αλλαγές στην ανώτατη ιεραρχία της εταιρείας είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου διαδοχής που είχε εκπονηθεί από το 2011 από το ΔΣ της GE.

O 55 ετών John Flannery άρχισε την καριέρα του στη GE Capital το 1987. Εστίασε τις προσπάθειές του στην εκτίμηση κινδύνου για μοχλευμένες εξαγορές. Τη δεκαετία του 90 έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση της εταιρείας, ενώ είναι γνωστός για τις διαπραγματευτικές του ικανότητες και το ταλέντο του στη βελτίωση των εταιρικών λειτουργιών.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για την καριέρα μου. Εχω το προνόμιο να είμαι τα τελευταία 16 χρόνια σε μια εταιρεία πoυ εργάζεται υπό τον Jeff (Immelt), έναν από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες – ηγέτες της εποχής μας. Μεταμόρφωσε τo χαρτοφυλάκιο της GE, διεθνοποίησε την εταιρεία και δημιούργησε ένα όραμα για το μέλλον τοποθετώντας την στην ηγετική θέση της ψηφιακής και μηχανικής κατασκευής προϊόντων. Τους επόμενους μήνες θα δώσω προτεραιότητα σε αυτά που έχουν να πουν οι επενδυτές , οι πελάτες και οι εργαζόμενοι, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της GE».

Keywords
Τυχαία Θέματα