O Jeff Bezos ανοίγει τα χαρτιά του για Τραμπ, Gawker και τεχνητή νοημοσύνη

Ο Jeff Bezos περνά λίγο από το χρόνο του μιλώντας σε συνέδρια αλλά και στους επενδυτές της Wall Street. Μιλώντας στην Washington Post και στον Walt Mossberg, ο CEO της Amazon.com αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη, την ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο και τους στόχους του.

Ιδού 6 highlights από την συνέντευξή του:

6. Οι αντίπαλοι του Gawker πρέπει να αποκτήσουν

λίγο περισσότερη ανεκτικότητα στα "χτυπήματα"

Έχοντας εμπειρία ως CEO και εφημερίδας αλλά και τεχνολογικής επιχείρησης, ο Bezos προσφέρει μία μοναδική άποψη όσον αφορά το θέμα της Silicon Valley όπου ο Peter Thiel αποκάλυψε πως χρηματοδότησε τον Hulk Hogan και άλλους μηνυτές ενάντια στην Gawker Media η οποία καταδικάστηκε από πολλούς ως "κίτρινη" gossip εφημερίδα η οποία κάνει bullying σε διάσημους. Ο Bezos ανέφερε πως δεν συμφωνεί με τον Thiel και υπογράμμισε πως ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής πρέπει να γίνει λίγο πιο σκληρός.

5. Το Αmazon Prime Video βοηθά στις πωλήσεις... παπουτσιών

Για το Netflix, η Amazon αποτελεί έναν ιδιαίτερο ανταγωνιστή αφού οι εταιρείες δεν έχουν τον ίδιο αποσκοπό. Ο Bezos "βλέπει" το οnline video ως "βοήθημα στην πώληση περισσότερων παπουτσιών. Τα μέλη του Amazon Prime αγοράζουν περισσότερα". Έπονται τα βιβλιοπωλεία.

4. Η Amazon δεν προσπαθεί να "σκοτώσει" τις ταχυδρομικές εταιρείες

Ο Bezos υπογράμμισε πως η Amazon απλά προσπαθεί να επιβοηθήσει τις κλασσικές και εδραιωμένες ταχυδρομικές εταιρείες όταν αυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον όγκο παραγγελιών.

3. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην κοινωνία τα επόμενα 20 χρόνια

Η Amazon προσπαθεί να αναπτύξει τεχνητή νοημοσύνη εδώ και τέσσερα χρόνια. Τώρα πια έχει 1000 άτομα στον συγκεκριμένο τομέα.

2. Η παρακολούθηση από την κυβέρνηση αποτελεί πρόβλημα της μοντέρνας εποχής

Ο Bezos υπογράμμισε πως η Amazon βρίσκεται στην πλευρά της Apple όσον αφορά το θέμα της παρακολούθησης από την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως οι εταιρείες πρέπει να είναι πιο διαφανείς όσον αφορά την συλλογή προσωπικών δεδομένων.

1. H προσπάθεια του Donald Trump να σωπάσει τους κριτικούς του δεν είναι δημοκρατική.

Ο Donald Trump προσπάθησε να "παγώσει" τους κριτικούς του και ο Bezos υπογράμμισε πως οποιοσδήποτε προσπαθεί να γίνει Πρόεδρος θα πρέπει να είναι ανοικτός στην κριτική και την ελευθερία του λόγου αλλά και το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα