O Carney θα σταματήσει να τοποθετείται για το Brexit

Η καμπάνια υπέρ του Brexit που συνεχίζει να επιμένει πως ο Mark Carney θα πρέπει να σταματήσει να μιλά για το θέμα φαίνεται πως θα εισακουστεί την επόμενη εβδομάδα.

Απομένουν μόλις εννέα ημέρες μέχρι την περίοδο "Purdah" η οποία εν ολίγοις σημαίνει πως οι δημόσιοι λειτουργεί δεν θα μπορούν να μιλούν ανοικτά με δημοσιεύσεις και άλλα, για το συγκεκριμένο πολιτικό θέμα, βάσει του βρετανικού νόμου. Μετά από τις πρόσφατες

δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις όπως την έκκληση ενός βουλευτή προς παραίτηση του Carney, αυτή η περίοδος φαίνεται πως έρχεται τη σωστή στιγμή.

Ο Carney, βεβαίως, έχει υπερασπιστεί της θέσης του, αναφέροντας πως μέρος της δουλειάς της κεντρικής τράπεζας είναι και η προειδοποίηση ενάντια σε ρίσκα. Παρόλα αυτά, ο χαμός με την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, όποτε και μέλη της τράπεζας θα κληθούν προς απολογία στους βουλευτές.

Όλοι φαίνεται πως παρακολουθούν τον Carney μετά από την έκδοση της τριμηνιαίας αναφοράς για τον πληθωρισμό της BoE την προηγούμενη εβδομάδα. Μαζί με την αναφορά αυτή και μία προειδοποίηση ενάντια σε πιθανό Brexit και την οικονομική κρίση που μπορεί να δημιουργήσει. Όλο αυτό το θέμα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με αυτούς υπέρ της παραμονής να λένε πως η κεντρική τράπεζα έπραξε σωστά με τις προειδοποιήσεις της, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο, η πλευρά υπέρ του Brexit ανέφερε πως ο Carney πολιτικοποιείται και προκαλεί οικονομική αστάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα