O Bob Diamond καλοβλέπει επενδυτικές ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία

Η εταιρεία Atlas Merchant Capital του Bob Diamond ζυγίζει επενδυτικές ευκαιρίες στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με το κρατικό ταμείο περιουσίας του βασιλείου, καθώς η χώρα επιδιώκει να αναμορφώσει την οικονομία της.

Σαουδική Αραβία ως εγχώρια βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

είναι κάτι στο οποίο μπορεί κανείς να επενδύσει", δήλωσε ο Diamond σε συνέντευξή του στην Bloomberg TV την Τετάρτη. "Το πιο εντυπωσιακό πράγμα για μένα είναι η ευκαιρία να γίνω επενδυτής στη Σαουδική Αραβία. Η ομάδα μας εξετάζει τις ευκαιρίες εκεί".

Ο Diamond ήταν μεταξύ των παγκόσμιων επιχειρηματικών ηγετών που παρέστησαν την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση κορυφής επενδύσεων στο Ριάντ που διοργάνωσε το κρατικό ταμείο περιουσίας, το οποίο σχεδιάζει να ελέγξει περισσότερα από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Το γεγονός, που ονομάστηκε «Νταβός στην Έρημο», σκοπό είχε την τόνωση του προφίλ της Σαουδικής Αραβίας ως διεθνή επενδυτή και των εγχώριων ευκαιριών για τους ξένους επενδυτές. Ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman ανακοίνωσε σχέδια για μια πόλη 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ερυθρά Θάλασσα και είπε ότι το βασίλειο επιστρέφει στο «μετριοπαθές» Ισλάμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα