Nέο πωλητήριο βάζει η Eurobank σε ένα από τα «φιλέτα» της στη Θεσσαλονίκη

Της Στεφανίας Σούκη

Νέο διαγωνισμό για ένα από τα ακίνητα - «φιλέτα» της, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιεί ο όμιλος της Eurobank.

Ο όμιλος αναζητεί επενδυτή, για το διατηρητέο επί της παραλιακής λεωφ. Νίκης, παραπλεύρως της πλατείας Αριστοτέλους, το οποίο στέγασε από το 1927 έως και τη δεκαετία του '90 το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το οποίο έχει κηρυχθεί «έργο τέχνης και ιστορικό

διατηρητέο μνημείο». Η τιμή του, τώρα, είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με ό,τι ζητούσε ο όμιλος στα μέσα του 2015, όταν είχε βάλει το πρώτο πωλητήριο στο ακίνητο με τιμή στα 6,1 εκατ. ευρώ. Τώρα, η ελάχιστη τιμή προσφοράς την οποία έχει θέσει η θυγατρική του ομίλου Eurobank Property Services, η οποία έχει αναλάβει να «τρέξει» τη διαδικασία, αντιστοιχεί στα 5,5 εκατ. ευρώ.

Το διατηρητέο παραμένει κλειστό από το καλοκαίρι του 1994 και θεωρείται ορόσημο ακριβώς λόγω της αρχιτεκτονικής του και του εστιατορίου που λειτουργούσε στο ισόγειο. Το ακίνητο «Ολυμπος Νάουσα»' κατασκευάστηκε το 1926, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ζακ Μοσσέ και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της πόλης της εποχής του μεσοπολέμου στο πλαίσιο του εκλεκτικισμού των πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα, με αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία που παραπέμπουν στην μπελ επόκ και το νεοκλασικισμό.

Ο επενδυτής που θα αναλάβει να το αξιοποιήσει έχει και το πλεονέκτημα ότι δεν έχει εξαντληθεί η επιτρεπόµενη δόµηση του οικοπέδου. Συγκεκριμένα, το σύνολο της επιτρεπόµενης υπέργειας δόµησης προσεγγίζει τα 3.000 τ.μ. και ήδη έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για την αντιστήριξη και διατήρηση της όψης, την καθαίρεση του υπάρχοντος κτιρίου και την κατασκευή νέου.

Τα νέα σχέδια περιλαμβάνουν τη λειτουργία του νέου εστιατορίου «Όλυμπος Νάουσα» στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο, ενώ οι υπόλοιποι πέντε όροφοι προορίζονται για τη δημιουργία πολυτελών κατοικιών, δεδομένης και της προνομιακής θέσης του ακινήτου αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εμπορικό σημείο της πόλης της Θεσσαλονίκης, με κατοικίες υψηλής αισθητικής, καθώς και επαγγελματικούς χώρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα