Nέο δημοψήφισμα για το Brexit ζητά ο αντίπαλος του Κόρμπιν, Όουεν Σμιθ

Ο Owen Smith, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Jeremy Corbyn για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών, ανέφερε πως θα μπλοκάρει την επίσημη διαδικασία του Brexit εκτός κι αν η πρωθυπουργός Theresa May καλέσει προς δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Yπό την ηγεσία του, το Εργατικό κόμμα θα καταψηφίσει οποιαδήποτε προσπάθεια

για την ενεργοποίηση του Άρθρου 50, εκτός κι η May συμφωνήσει να γίνει επανάληψη του δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο Smith.

"Η καμπάνια υπέρ του Brexit είπε ψέματα στον βρετανικό λαό: Πρέπει να έχουν και αυτοί φωνή για τη συμφωνία των Tories με την ΕΕ. Κανείς δε γνωρίζει πώς μοιάζει ένα Brexit. Μπορεί να καταλήξει να διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος, και να ιδιωτικοποιήσει το εθνικό σύστημα υγείας μας, να διαλύσουν την οικονομία μας και να πλήξει το εμπόριο με τους γείτονές μας".

Ο Smith προσπαθεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη του 48% του βρετανικού κοινού που ψήφισαν να παραμείνουν στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Όμως χαρακτηρίζεται ως Ευρωσκεπτικιστής ο οποίος με τη "βία" υποστηρίζει την καμπάνια του Remain.

Όλα αυτά δεν έχουν σημασία, όμως, μέχρι να κερδίσει ο Smith την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών, των οποίων οι 640.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι "δείχνουν" καθαρό νικητή τον Jeremy Corbyn.

Keywords
Τυχαία Θέματα