Nέες, πεντάστερες αφίξεις σε Νάξο, Ζάκυνθο, Χανιά και Μύκονο

Της Στεφανίας Σούκη

Επενδύσεων συνέχεια στον τουρισμό πολυτελείας ανά την Ελλάδα με τέσσερις ολοκαίνουριες αφίξεις σε Νάξο, Ζάκυνθο, Χανιά και Μύκονο.

Στη Νάξο ανοίγει από φέτος τις πόρτες του ένα νέο συγκρότημα, το Villas & Suites Resort Naxian Utopia, το οποίο λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Hotel Brain και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από τη Χώρα της Νάξου.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα από βίλες και σουίτες, σύμβολο κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, μόλις 500 μέτρα από τη δημοφιλέστερη παραλία του νησιού, τον Αγ. Προκόπιο. Κάθε ξεχωριστή βίλα, από τις εννέα συνολικά, προσφέρει ιδιωτικότητα στους επισκέπτες της, ενώ όλες διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, εξοπλισμένη κουζίνα μοναδικής αισθητικής και Coco-Mat συστήματα ύπνου. Από το 2017, θα λειτουργήσει και το gourmet εστιατόριο του ξενοδοχείου καθώς και ένα υψηλού επιπέδου Spa και κέντρο θεραπείας.

Αντίστοιχα, από το 2017, θα λειτουργήσει στη Ζάκυνθο το Lesante Blu Exclusive Beach Resort, το νέο απόκτημα του ομίλου Lesante Collection, ιδιοκτησίας της οικογένειας Φωτείνου Βυθούλκα, η οποία δραστηριοποιείται στην ξενοδοχειακή αγορά της Ζακύνθου από το 1986.

Με προβλεπόμενο κόστος επένδυσης τα 19 εκατ. ευρώ, το resort το οποίο αναπτύχθηκε σε έκταση 25 στρεμμάτων, είναι κτισμένο αμφιθεατρικά σε προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, πάνω στην ακτή του Νερόμυλου στο Τραγάκι, μόλις 7 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου. Απευθύνεται σε κοινό ενηλίκων, διαθέτει 93 πολυτελή δωμάτια, όλα με θέα στη θάλασσα, 46 ιδιωτικές πισίνες, γήπεδο τένις και ελικοδρόμιο, τρία εστιατόρια και μπαρ καθώς και πλήρως εξοπλισμένο Wellness Spa υπόσχεται την απόλυτη αρμονία ψυχικής και σωματικής ευεξίας.

Σημειωτέον ότι για τη χρονιά που μας πέρασε ο απολογισμός των διακρίσεων για το ζακυνθινό Ξενοδοχείο "The Lesante Luxury Hotel and Spa" που βρίσκεται στην πανέμορφη παραλία του Τσιλιβί και ανήκει επίσης στην οικογένεια Φώτη Βυθούλκα ήταν δύο σημαντικές βραβεύσεις και μια κορυφαία θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, για το βραβείο "Best Luxury Honeymoon Hotel in Europe" (το καλύτερο Ξενοδοχείο στην Ευρώπη για το Μήνα του Μέλιτος) και το "Certificate of Excellence" (Πιστοποιητικό Αριστείας) από το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό ιστότοπο παγκοσμίως, τον Tripadvisor.

Εν τω μεταξύ, το περασμένο Σαββατοκύριακο άνοιξε στα Χανιά το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων της εταιρίας Ledra Hotels And Villas, το Domes Noruz Chania, ένα συγκρότημα 83 δωματίων και σουιτών με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που εμπνέεται από την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Έχει προνομιακή θέση πάνω στην ακτή των Αγίων Αποστόλων, πολύ κοντά στην πόλη των Χανίων, ενώ θα λειτουργήσει και αυτό ως ξενοδοχείο για ενηλίκους - 'Adults Only Hotel'.

Το ξενοδοχείο στα Χανιά θα έχει εμπορική συνεργασία από τον Αύγουστο με τη Marriott International μέσω του brand Autograph Collection Hotels, ενός επιμελημένου δικτύου ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που ανήκουν στο δίκτυο πωλήσεων της Marriott International.

Σημειώνεται ότι η Marriott International, μέσω του brand Autograph Collection Hotels έχει από τον περασμένο Οκτώβρη συνεργασία με τη Ledra Hotels and Villas SA στο Domes of Elounda, στην περιοχή της Ελούντας στο Νομό Λασιθίου.

Πλέον δύο από τις μονάδες της Ledra Ηotels and Villas SA έχουν ενταχθεί στο μεγαλύτερο δίκτυο ξενοδοχειακών πωλήσεων παγκοσμίως και αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση στις ώριμες τουριστικά αγορές, ειδικά στις Η.Π.Α, και μεσοπρόθεσμα στις αναδυόμενες αγορές (πχ. Κίνα, Ινδία).

Νωρίτερα, από τα μέσα Ιουνίου έχει ανοίξει τις πύλες του το νέο, πεντάστερο επίσης, Anax Resort & Spa στον Άγιο Ιωάννη στη Μύκονο, το οποίο προστίθεται στα Resorts of Mykonos.

Το resort σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από την οικογένεια ιδιοκτητών, Θανάση και Ευγενία Κουσθανά, μέσα σε διάστημα 5 ετών.Το ξενοδοχείο διαθέτει 45 δωμάτια και μεζονέτες με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα και το νησί της Δήλου. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα και μάρμαρο καθώς και θαλάσσια μοτίβα σε ουδέτερη παλέτα χρωμάτων.

"Θέλαμε το νερό να εμποτίζει τα πάντα, από τη θέα στη θάλασσα που προσφέρεται από όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τα εστιατόρια που έχουν θέα σε θάλασσα και τις 2 μεγάλες πισίνες με αλμυρό νερό, μέχρι τις ιδιωτικές πισίνες στις μεζονέτες", αναφέρει η κ. Ευγενία Κουσθανά. Το ξενοδοχείο διαθέτει ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, καθώς επίσης γυμναστήριο, σπα Anasa με χαμάμ, μπουτίκ με ρούχα Ελλήνων σχεδιαστών κ.α.. Οι τιμές ξεκινούν από 450 ευρώ τη βραδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα