Morgan Stanley: Αύξηση 70% στα κέρδη α' τριμήνου

Εντυπωσιακή πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη α' τριμήνου της αμερικανικής τράπεζας τα οποία ενισχύθηκαν κατά 70% στα 1,93 δισ. δολάρια ή ένα δολάριο ανά μετοχή από 1,13 δισ. δολάρια ή 0,55 δολάρια ανά μετοχή στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα κέρδη ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι τα τοποθετούσαν στα 0,9 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα από το trading ομολόγων σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 1,71 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας και αυτά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αντίθετα τα έσοδα

από trading μετοχών υποχώρησαν 1,9% στα 2,02 δισ. δολάρια, παραμένοντας, όμως, υψηλότερα από τα 1,92 δισ. δολάρια που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές.
«Ήταν ένα από τα πιο ισχυρά τρίμηνα των τελευταίων ετών», τόνισε ο επικεφαλής της τράπεζας James Gorman.

Πρόκειται για το τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο που η Morgan Stanley ανακοινώνει έσοδα από trading ομολόγων υψηλότερα από ένα δισ. δολάρια, μετά την ανάληψη της διοίκησής της από τον Gorman.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) ενισχύθηκε στο 10,7% από 8,7% που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο και 6,2% που ήταν στο α' τρίμηνο του 2016, με τους αναλυτές να έχουν εκτιμήσει ότι θα φθάσει στο 9,75%, ενώ στόχος του Gorman είναι να κυμανθεί φέτος μεταξύ 9% και 11%.

Τα συνολικά έσοδα ενισχύθηκαν 25% στα 9,75 δισ. δολάρια, με τις δαπάνες, εξαιρουμένων των τόκων, να ενισχύονται 15% στα 6,94 δισ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα