Microsoft: Μήνυση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης για τη διαφύλαξη προσωπικών δεδομένων

Στην κατάθεση μήνυσης ενάντια στην αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε ο τεχνολογικός όμιλος Microsoft, καθώς διεκδικεί το δικαίωμα να ενημερώνει τους πελάτες του ότι τα μηνύματα του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου βρίσκονται υπό παρακολούθηση από κάποια ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Η Microsoft κατέθεσε την αγωγή την Τετάρτη 13 Απριλίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Ουάσινγκτον και υποστηρίζει ότι η αμερικανική

κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα των ΗΠΑ όταν θέτει εμπόδια στην εταιρεία να ενημερώνει τους χιλιάδες πελάτες της για τα αιτήματα που λαμβάνει από τις αρχές περί παρακολούθησης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και άλλων εγγράφων τους.

Οι ενέργειες της κυβέρνησης παραβιάζουν την 1η Τροπολογία, δηλαδή το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, καθώς την 4η Τροπολογία που αφορά το δικαίωμα των ιδιωτών και των επιχειρήσεων να γνωρίζουν αν η κυβέρνηση προχωρά σε έρευνες ή σε κατάσχεση της ιδιοκτησίας τους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η αγωγή αφορά κατά κύριο λόγο την αποθήκευση των δεδομένων σε απομακρυσμένους διακομιστές και όχι δεδομένα που αποθηκεύονται στους ιδιωτικούς, οικιακούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα