Michael Kors – Jimmy Choo: Η ισχύς εν τη ενώσει

Mega deal ύψους 1,2 δισ. δολ. αλλάζει τον χάρτη στην αγορά πολυτελών ειδών. Ο λόγος για την εξαγορά της Jimmy Choo από τη Michael Kors.

Η διάσημη φίρμα για τα τις πανάκριβες γόβες στιλέτο και τα αξεσουάρ της, έθεσε

εαυτόν προς πώληση τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το deal, η Michael Kors θα καταβάλει σε ρευστό 230 πέννες για κάθε μετοχή της Jimmy Choo, του βρετανικού label που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '90 και ξεκίνησε από το east End του Λονδίνου, συνέχισε με πωλήσεις σε Παρίσι, Νέα Υόρκη και Τόκιο κι έγινε διάσημο από λαμπερούς πελάτες, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Με την τιμή των 230 πεννών ανά μετοχή που θα λάβει από τη Michael Kors, παίρνει premium 36,5% επί της τιμής της μετοχής που ίσχυε πριν ανακοινωθεί η συμφωνία πώλησης.

Από την άλλη, η Michael Kors, που ήταν κάποτε το πιο καυτό όνομα στην αγορά των πολυτελών ειδών με τις εμβληματικές του τσάντες χειρός, τα τελευταία τρίμηνα κάνει αγώνα καθώς οι πωλήσεις στα καταστήματά της υποχωρούν, καθώς μειώνεται ο αριθμός των πελατών.

Η διοίκηση αποφάσισε τότε τη στροφή της αμερικανικής εταιρείας στη γυναικεία και την ανδρική ένδυση και επένδυσε αρκετά στις online δραστηριότητες. Ανακοινώθηκε δε ότι η Jimmy Choo θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα, υπό την ίδια διεύθυνση.

«Η Jimmy Choo είναι μια εμβληματική μάρκα πολυτελείας με ιδιαίτερα παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ», ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος και CEO, Michael Kors.

Ποιος είναι ο Michael Kors

Αυτό δεν είναι το πραγματικό του όνομα, αφού βαπτίστηκε Karl Anderson, Jr. Γεννήθηκε στο Λονγκ Άιλαντ και είναι γιος του πρώην μοντέλου Joan Hamburger και του Karl Anderson, Sr, εβραϊκής καταγωγής και οι δύο. Οταν πήραν διαζύγιο, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε τον Bill Kors. Τότε του είπε ότι θα μπορούσε να αλλάξει και το μικρό του όνομα. Στα 5 του χρόνια λοιπόν επέλεξε να έχει στο εξής το όνομα Michael David Kors

Το 1981, ο Kors ξεκίνησε τη γυναικεία σειρά Michael Kors στα καταστήματα Bergdorf Goodman. Το 1990, η εταιρεία λανσάρισε την ΚORS Michael Kors ωστόσο το 1993 έκανε αίτηση πτώχευσης. Κατάφερε να επανακάμψει το 1997 και σε συνεργασία με τη διάσημη μπουτίκ Celine στο Παρίσι έκανε τη μεγάλη στροφή και άρχισε να φτιάχνει πλέον τα διάσημα αξεσουάρ της και τη γραμμή ετοίμων ενδυμάτων.

Μεταξύ των διασημοτήτων που επιλέγουν τα σχέδια του Kors οι Dakota Johnson, Blake Lively, Kate Hudson, Jennifer Lawrence, Taylor Swift, Kate Middleton, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Hillary Clinton, Melania Trump, Ivanka Trump, Heidi Klum, και Catherine Zeta-Jones,

Σημειωτέον ότι η Michelle Obama φόρεσε ένα μαύρο αμάνικο φόρμα Michael Kors για να ποζάρει για το πρώτο της πορτρέτο ως Πρώτη Κυρία.
Τον Ιανουάριο του 2014, το περιοδικό Forbes ανέφερε πως ο Kors είχε προσωπική περιουσία άνω του 1 δισ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα