Mastercard: Απέκτησε μερίδιο ελέγχου στη VocaLink Holdings και σε 67.000 βρετανικά ATMs

Στην εξαγορά μεριδίου ελέγχου στην εταιρεία VocaLink Holdings, προχωρά η Mastercard. Αξίζει να σημειωθεί ότι η VocaLink Holdings είναι εταιρεία που διαχειρίζεται εκατ. λογαριασμούς μισθολογίων αλλά και πληρωμών καθημερινών αναγκών των καταναλωτών στη Βρετανία.

Η Mastercard

θα καταβάλει ποσό περίπου 700 εκατ. στερλινών (920 εκατ. δολαρίων) και θα αποκτήσει το 92,4% της βρετανικής εταιρείας. Αυτή τη στιγμή η VocaLink Holdings διαθέτει πληθώρα επενδυτών, μεταξύ των οποίων και 13 τράπεζες και κτηματικές εταιρείες, οι οποίες θα διατηρήσουν μερίδιο 7,6% και θα λάβουν ως μπόνους το ποσό των 169 εκατ. στερλινών εάν επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Mastercard.

Η VocaLink Holdings επεξεργάζεται ηλεκτρονικές πληρωμές χωρίς χρήση καρτών στη Βρετανία, απ' όπου αντλεί και το 90% των εσόδων της.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τη βάση που έχει δημιουργήσει η VocaLink Holdings στη Βρετανία και θα το επεκτείνουμε σε διεθνές επίπεδο», τόνισε η Martina Hund-Mejean, οικονομική διευθύντρια της Mastercard.

Η VocaLink διαχειρίζεται πάνω από το 90% των μισθολογίων και πάνω από το 70% των λογαριασμών νοικοκυριών στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, ενώ στην κατοχή της έχει και το δίκτυο «επικοινωνίας» σχεδόν των 67.000 ΑΤΜs (Automatic Teller Maschines) που υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα