Lloyd's: Μια παγκόσμια κυβερνοεπίθεση μπορεί να κοστίσει $121,4 δισ.

Οι οικονομικές συνέπειες μιας παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης μπορεί να αποβoύν τόσο επιζήμιες όσο και ο τυφώνας Κατρίνα το 2005, αναφέρει σε έκθεσή της η Llooyd's of London, τοποθετώντας το πιθανό κόστος σε 121,4 δισ. δολ. στο χειρότερο σενάριο.

Κατά μέσο όρο η ζημιά στο σενάριο βλάβης ευρείας κλίμακας της υπηρεσίας cloud ενδέχεται να κοστίσει 53 δισ. δολ. κι αυτό

εξαρτάται από τους οργανισμούς που θα πληγούν, αλλά και τη διάρκεια της βλάβης στην αποθήκευση δεδομένων.

Οι ασφαλιστικές μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με απαιτήσεις πελατών ύψους 610 εκατ. - 8,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα πάντα με την έρευνα.

Οι εκτεταμένες επιθέσεις χάκερ όπως ο ιός WannaCry τον Μάιο και ο Petya τον Ιούνιο έχουν αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ευπάθεια ορισμένων εταιρειών απέναντι το κυβερνοέγκλημα τ και οι ασφαλιστικές εταιρείες επιδιώκουν να εισέλθουν στην αγορά προσφέροντας κάλυψη για τέτοιες επιθέσεις. Η παγκόσμια αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο αξίζει από 3 έως 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Lloyd's. Θα μπορούσε να αυξηθεί μεταξύ 8,5 και 10 δισ. δολ. έως το 2020, σύμφωνα με τη Munich Re.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η έκθεση της Lloyd’s είναι η εκμετάλλευση από χάκερς της ευπάθειας ενός ευρέως χρησιμοποιούμενου λογισμικού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζημιές ύψους από 9,7 δισ. έως 28,7 δισ. δολ. σε μια πιο εκτεταμένη επίθεση. Οι ασφαλιστικές θα μπορούσαν να καλύψουν ζημιές από 762 εκατ. έως και 2,1 δισ. δολ. μόλις.

Keywords
Τυχαία Θέματα