LeasePlan Corporation: Δυναμική ανάπτυξη στο α' τρίμηνο

Η εταιρεία LeasePlan Corporation, παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο της μίσθωσης και διαχείρισης εταιρικού στόλου, δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2016, στη διάρκεια του οποίου η εταιρεία κατέγραψε τις ακόλουθες σημαντικές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα:

-Το σύνολο του ενεργητικού ανήλθε στα 21,7 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2016 από 21,4 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Η αύξηση αυτή αντικατοπτρίζει

τη θετική ανάπτυξη του μεγέθους του στόλου οχημάτων της LeasePlan.

-Τα καθαρά κέρδη παρέμειναν θετικά και ανήλθαν σε 117,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ελαφρά μείωση σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2015 (123,1 εκατ. ευρώ), στην διάρκεια του οποίου είχαν υπολογιστεί επιπρόσθετα, μη επαναλαμβανόμενα έσοδα, αξίας 13 εκατ. ευρώ.

-Υγιή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα, με το Δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (Common equity tier 1 ratio) να έχει αυξηθεί στο 18,3% στις 31 Μαρτίου 2016 (17,0% στις 31 Δεκεμβρίου 2015) και το αποθεματικό ρευστότητας να ανέρχεται σε 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

-Οι λιανικές καταθέσεις στην Τράπεζα της LeasePlan ανήλθαν σε 5,1 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2016 (5,0 δισ. ευρώ 31 Δεκεμβρίου 2015).

Λειτουργικά Στοιχεία 1ου τριμήνου 2016

-Συνεχής επιβεβαίωση της ηγετικής θέσης της LeasePlan στην παγκόσμια αγορά, με το συνολικό αριθμό των υπό διαχείριση οχημάτων να ανέρχεται στα 1,58 εκατ. οχήματα από 1,5 εκατ. στα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

-Σταθερή ανάπτυξη συνέχισαν να καταγράφουν τα τμήματα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (SME), της Ιδιωτικής Μίσθωσης και οι Διεθνείς συνεργασίες για τη διαχείριση εταιρικών στόλων σε παγκόσμιο επίπεδο.

-Λανσάρισμα της νέας ευέλικτης υπηρεσίας μίσθωσης FlexiPlan, η οποία προσφέρει σημαντική ευελιξία στα προβλεπόμενα μίλια και τη διάρκεια του συμβολαίου, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής προσέγγισης της LeasePlan να είναι το κατεξοχήν one-stop-shop για τις ανάγκες της εταιρικής μετακίνησης.

-15.000 πελάτες αριθμεί η Τράπεζα της LeasePlan στην Γερμανία (έναρξη λειτουργίας Σεπτέμβριος 2015).

Στις 21 Μαρτίου 2016, κοινοπραξία μακροπρόθεσμων επενδυτών ολοκλήρωσε την εξαγορά της LeasePlan από το Global Mobility Holding B.V. Ανάμεσα στους επενδυτές περιλαμβάνονται ο κορυφαίος ολλανδικός φορέας παροχής υπηρεσιών συνταξιοδότησης PGGM, το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Δανίας ATP, η GIC, η Luxinva Α.Ε., θυγατρική της Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η TDR Capital LLP. Κανένα από τα παραπάνω σχήματα δεν έχει αποκτήσει ελέγχουσα συμμετοχή στην εταιρεία.

Για το 2016, η LeasePlan παραμένει αισιόδοξη πως εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες οικονομικές εξελίξεις, θα συνεχίσει να απολαμβάνει τα οφέλη της στρατηγικής της πορείας. Αν και το ανταγωνιστικό τοπίο θα είναι γεμάτο προκλήσεις, η εταιρεία πιστεύει ότι όλες οι βασικές αρχές για την περαιτέρω ανάπτυξη της το 2016 βρίσκονται σταθερά στη θέση τους. Επιπλέον, η LeasePlan και αυτό το έτος θα διατηρήσει την προστιθέμενη αξία για τους πελάτες της, βασιζόμενη στην προσφορά εξατομικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών, στην υψηλή εξειδίκευση που διαθέτει, στο άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και στην παγκόσμια παρουσία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα