Koμισιόν: Eτοιμάζει επίσκεψη του Μοσκοβισί στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου


Στη «σκιά» της επικείμενης μίνι Συνόδου στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος και των αντικρουόμενων πληροφοριών σχετικά με το αν αυτή θα πραγματοποιηθεί ή όχι, η Κομισιόν φέρεται να ετοιμάζει αποστολή στην Αθήνα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να διευκολύνει να αμβλυνθούν οι διαφορές που εντοπίζονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,

οι απεσταλμένοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έρθουν στην Αθήνα, με στόχο να πιέσουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να ρίξει «νερό στο κρασί της» σε σημεία-«αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, όπως π.χ. τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά, προκειμένου, συνεπακόλουθα, να «λειάνει» την στάση του αναφορικά με την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για το ελληνικό χρέος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος -σημειωτέον- φέρεται και να «τορπίλισε» ή να επιχείρησε να «τορπιλίσει» τη μίνι Σύνοδο του Βερολίνου.

Επικεφαλής της αποστολής αυτής της Κομισιόν αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κοινοτικός Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει επαφές με τους Έλληνες αξιωματούχους και την πολιτική ηγεσία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μοσκοβισί θα βρεθεί στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχει στις εργασίες του 27ου ετήσιου συνεδρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», με τίτλο «H Ελλάδα και το διεθνές μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Μια ματιά στο μέλλον».

Το συνέδριο το διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Επίτροπος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε δείπνο που διοργανώνει προς τιμήν του το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ερωτηθείς, πάντως, εάν ο επίτροπος Οικονομικών είχε προγραμματίσει ταξίδι στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, απάντησε: «Δεν σχολιάζουμε διαρροές, ούτε υποθετικές ερωτήσεις που σχετίζονται με αυτές τις διαρροές».

Σε ό,τι αφορά, δε, την ακριβή ημερομηνία μετάβασης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Ανίκα Μπράιτχαρντ, σημείωσε πως θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα