Kινεζική τράπεζα μπαίνει δυναμικά στην αγορά πολύτιμων μετάλλων

Η ICBC Standard Bank επέκτεινε την εισαγωγή της στην αγορά πολύτιμων μετάλλων του Λονδίνου, αγοράζοντας ένα εκ των μεγαλύτερερων θησαυροφυλακίων της Ευρώπης από την Barclays.

Η ICBC η οποία δημιουργήθηκε πέρυσι μετά από την εξαγορά πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου του τομέα παγκόσμιων αγορών της Standard Bank από την Commercial Bank of China. H αγορά του θησαυροφυλακίου και των συναφών συμβολαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Τη

στιγμή που η Barclays "αποτραβιέται" από την αγορά πολύτιμων μετάλλων, η ICBC θέλει να αποκτήσει μεγαλύτερη επιρροή στην αγορά χρυσού του Λονδίνου ετήσιας αξίας συναλλαγών 5 τρισ. δολαρίων.

Όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν αλλαγές στην αγορά πολύτιμων μετάλλων του Λονδίνου, όπου το παρόν σύστημα ισχύει εδώ και αιώνες. Η LBMA (London Bullion Market Association) έχει ζητήσει από τις εταιρείες να κάνουν προσφορές για τη δημιουργία νέας πλατφόρμας συναλλαγών, ενώ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού βρίσκεται σε διερευνητικές συνομιλίες με το London Metal Exchange και γκρουπ τραπεζών για την προσφορά ΣΜΕ.

Το θησαυροφυλάκιο στο οποίο αποθηκεύεται χρυσός, ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο, τέθηκε σε λειτουργία το 2012 ενώ η κατασκευή του πήρε πάνω από 1 χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα