J.P. Morgan: Ποιες ιταλικές μετοχές προτείνει αν υπερισχύσει το "όχι" στο δημοψήφισμα

Οι Ιταλοί ψηφοφόροι αναμένεται να απορρίψουν τις συνταγματικές αλλαγές στο δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η υπερίσχυση του "όχι" θα διασπείρει πολιτική κρίση και selloff στις ιταλικές μετοχές.

Όμως αντί να... πάρουν τα βουνά ο Mislav Matejka στρατηγικός αναλυτής της J.P. Morgan, συμβουλεύει τους επενδυτές να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν δικές τους της ιταλικές

μετοχές που θα σημειώσουν ισχυρή πτώση.

"Θα υπάρξει την Δευτέρα μια σπασμωδική πτωτική κίνηση της τάξης του 2-4% να υπερισχύσει το "όχι" αλλά αντίθετα από τις αμερικανικές εκλογες και το Brexit, αυτό δεν θα είναι έκπληξη, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν "όχι". Οι επενδυτές έχουν ίση μειώσει την έκθεση τους στις ιταλικές μετοχές" δήλωσε ο Matejka στο MarketWatch.

Ο ιταλικός FTSE MIB έχει χάσει πάνω από 20% φέτος, με sell off για τις τράπεζες όπου ο FTSE Italia All-Share Banks Sector έχει χάσει 48%. Όμως εξαιτίας αυτού οι μετοχές των τραπεζών είναι πια τόσο φθηνές που περαιτέρω πτώση δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί", σημείωσε ο Matejka.

"Έτσι πιστεύουμε ότι σε οποιαδήποτε σπασμωδική πτωτική κίνηση, οι τραπεζικές μετοχές είναι μεγάλη αγοραστική ευκαιρία. Πρέπει να αγοράσετε ιταλικές τράπεζες γιατί στο τέλος της ημέρας θα επέμβει η ΕΚΤ", υπογράμμισε.

Η νίκη του "όχι" θα μπορούσε να επιφέρει μεγάλες αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας, με τον Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg, να υποστηρίζει στις αρχές της εβδομάδας ότι "το ιταλικό πρόβλημα θα μπορούσε να διαδώσει την συστημική κρίση στην ευρωζώνη".

Keywords
Τυχαία Θέματα