Inditex: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη – Αύξηση πωλήσεων και εσόδων

Αλμα 11,5% σημείωσαν τα έσοδα του ομίλου Inditex που ανήλθαν σε 11,7 δισ. ευρώ κατά το α' εξάμηνο του 2017 το οποίο έληξε στις 31 Ιουλίου.

Ανοδο 6% σημείωσαν οι like-for-like πωλήσεις σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% στα 1,4 δισ. ευρώ, υπολείπονταν ωστόσο των εκτιμήσεων. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι διεθνείς online πωλήσεις βρίσκονται εντός τροχιάς

για το β' εξάμηνο.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 2,29 δισ. ευρώ, λίγο κάτω από τις εκτιμήσεις του FactSet που έκαναν λόγο για 2,34 δισ., κατά 9% αυξημένα όμως από τα αντίστοιχα της περσινής περιόδου.

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους υποχώρησαν κατά 1,8% έναντι του α΄ τριμήνου του έτους στο 56,4% των πωλήσεων, «κυρίως λόγω της υψηλής αποτίμησης του ευρώ έναντι των βασικών συναλλαγματικών ανταγωνιστών του από τον περασμένο Ιούνιο», ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο όμιλος λιανικής λειτούργησε νέα καταστήματα σε 35 αγορές κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, αυξάνοντας το σύνολό τους σε 7.405.

Το διάστημα από 1η Αυγούστου και 17 Σεπτεμβρίου οι πωλήσεις σε καταστήματα και μέσω διαδικτύου αυξήθηκαν κατά 12%, ενώ η Zara θα ξεκινήσει τις πωλήσεις onlineκαι στην Ινδία για πρώτη φορά, στις 4 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος και CEO, Pablo Isla, η εταιρεία συνεχίζει να σημειώνει ανάπτυξη, ενώ δημιουργεί αξία τόσο για την κοινωνία όσο και για το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας στις αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα