IEA: Μειώνει τις εκτιμήσεις της για τις ανάγκες σε αργό φέτος και το 2018

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) μείωσε τις εκτιμήσεις της σχετικά με την ποσότητα αργού που θα χρειαστεί ο ΟΠΕΚ το 2017 και το 2018. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της έκαναν λόγο για ιστορικά υψηλά επίπεδα των αναγκών στις αναδυόμενες αγορές, μεταξύ των οποίων η Κίνα και η Ινδία.

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου ισορροπούν εκ νέου καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί

τους εφαρμόζουν τη μείωση της παραγωγής. Και πάλι όμως τα αποθέματα παραμένουν υψηλά και η ποσότητα αργού που χρειάζεται ο ΟΠΕΚ είναι λιγότερη από τα επίπεδα που υπολογιζόταν προηγουμένως, καθώς η κατανάλωση σε κάποια αναπτυσσόμενα κράτη είχε υπερεκτιμηθεί, αναφέρει η ΙΕΑ.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν απολέσει 9% στο Λονδίνο φέτος.

Η ΙΕΑ μείωσε τις προβλέψεις της για το πετρέλαιο που θα χρειαστεί ο ΟΠΕΚ φέτος και του χρόνου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο ΟΠΕΚ, σημειώνει, θα χρειαστεί περί τα 32,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως φέτος, δηλαδή λιγότερα από τα 32,84 εκατ,.που αντλήθηκαν τον Ιούλιο.

Στο μεταξύ, τον περασμένο μήνα, ο βαθμός συμμόρφωσης των χωρών του ΟΠΕΚ με τη συμφωνία του Οργανισμού για μείωση της παραγωγής υποχώρησε στο 75%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Ο βαθμός εφαρμογής της συμφωνίας από το Ιράκ ήταν μόλις στο 34%, της Βενεζουέλας στο 28% και των Η.Α.Ε. στο 53%.

Keywords
Τυχαία Θέματα