Huffington Post: Κίνδυνος εμπλοκής στο 3ο Μνημόνιο λόγω... Εργάνης και ανάπτυξης

Περιορίζεται η αισιοδοξία για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση μετά τα δραματικά στοιχεία Οκτωβρίου για την αγορά εργασίας, αλλά και τις μελανές προβλέψεις της Κομισιόν για το ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας, σχολιάζει η γερμανική έκδοση της Huffington Post, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης

που λήγει τον Αύγουστο 2018.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν εργασία πλήρους απασχόλησης.

Αντίθετα, περίπου το 60% των ανθρώπων εργάζονται στη λεγόμενη «ευέλικτη» απασχόληση, δηλαδή με μερική απασχόληση ή ελαστική, αναφέρει, επικαλούμενο στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Εργασίας.

Ως εκ τούτου, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Εργάνη για τον Οκτώβριο του 2017, το ποσοστό των «ευέλικτων» εργαζομένων αυξήθηκε σε 62%, περίπου δύο εκατομμύρια.

Ο λόγος για την εξέλιξη αυτή, εκτός από την ελευθέρωση της αγοράς εργασίας που απαιτούν οι πιστωτές της χώρας, είναι επίσης η αβέβαιη οικονομική και οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς και η υψηλή ανεργία, αν και τα ποσοστά μειώθηκαν ελαφρά τους τελευταίους μήνες.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι νέοι στην Ελλάδα εργάζονται συχνά για λιγότερο από 400 ευρώ το μήνα.

«Πολλοί από αυτούς είναι επομένως στα πρόθυρα της φτώχειας και εξαρτώνται από την υποστήριξη των οικογενειών τους», αναφέρει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει, πως ένας στους πέντε Έλληνες εξακολουθεί να είναι άνεργος.

Εξάλλου επισημαίνει, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Ελλάδα στο 1,6% για το 2017, έναντι προηγούμενης εκτίμησης περί 2,1%.

«Αυτό οφείλεται κυρίως στην περιορισμένη εγχώρια κατανάλωση στη χώρα. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια, η ανάπτυξη αναμένεται να αυξηθεί σε 2,5%. Το χρέος αναμένεται επίσης να μειωθεί», σημειώνει το δημοσίευμα και καταλήγει:

«Πάντως δεν είναι σαφές εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας στα μέσα του 2018 χωρίς νέες εμπλοκές», καταλήγει το δημοσίευμα

Keywords
Τυχαία Θέματα