Handelsblatt: Τιτάνιο το έργο της Ελλάδας για το προσφυγικό - Παλεύει χωρίς προσωπικό και υποδομές

Αντιμέτωπη με έναν τιτάνιο έργο βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση η οποία όχι μόνο θα πρέπει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υποδομές για την παραμονή των προσφύγων στη χώρα αλλά να προβεί και στην καταγραφεί τους, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της σήμερα η γερμανική Handelsblatt.

Η Ελλάδα ελλείψει αστυνομικών, μεταφραστών, υποδομών και πάνω απ 'όλα το χρόνου καλείται τώρα να βγάλει εις πέρας, σχολιάζει το δημοσίευμα. Η χώρα πρέπει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων να κατασκευάσει σχεδόν

από το μηδέν ένα λειτουργικό σύστημα ασύλου, να αναπτύξετε ένα «στρατό» χιλιάδων υπαλλήλων-δικαστών, συνοριοφυλάκων, ενώ επιπλέον είναι υποχρεωμένη να οργανώσει σε χρόνο ρεκόρ και μία σειρά από υποδομές για την φιλοξενία των προσφύγων.

Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η γερμανική και η γαλλική κυβέρνηση θέλει να στείλει έως και 600 ειδικούς, προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα και να καλύψουν τις ανάγκες.

«Εκ των πραγμάτων χρειάζονται δομές και εξειδικευμένο προσωπικό, τα οποία σίγουρα θα μας πάρει πάνω από 24 ώρες για να τα αποκτήσουμε», παραδέχτηκε ο διαχειριστής της προσφυγικής κρίσης εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Κυρίτσης.

Ήδη από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής, και περίπου 800 πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια, κάτι το οποίο υποτίθεται πως πρέπει να αποτρέψει η Άγκυρα.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα από σήμερα, θα στέλνονται πίσω στα τουρκικά εδάφη, από όπου και προήλθαν, με την ΕΕ να δίνει άσυλο σε ισάριθμο αριθμό στις χώρες μέλη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα