H άνοδος της νέας μηχανής πλούτου της Κίνας βασίζεται στην τεχνολογία

O Wang Feng αποτελεί παράδειγμα του είδους του επιτυχημένου επιχειρηματία του τεχνολογικού τομέα, τον οποίο πολύ θα ήθελαν να έχουν ως πελάτη οι Goldman Sachs και Credit Suisse. Ο ίδιος είναι πρόεδρος της Linekong Interactive Group του Πεκίνου. H εταιρεία σχεδιάζει παιχνίδια για κινητά και παιχνίδια online, ενώ η αξία

της υπολογίζεται στα 194 εκατ. δολάρια.

Πριν από πέντε χρόνια, ο Wang συνίδρυσε την Geek Founders Capital, η οποία συγκέντρωσε 45,7 εκατ. δολάρια μέσα σε τρεις επενδυτικούς γύρους και επένδυσε σε πάνω από 60 εταιρείες. Πέρυσι, ο Feng και ο συνεργάτης του, πρώην εργαζόμενος στην Huawei, Zhang Xiaowei, συγκέντρωσα 60 εκατ. δολάρια από επενδυτές για την κατασκευή παιχνιδοκονσόλας η οποία θέλει να ανταγωνιστεί το Xbox της Microsoft και το PlayStation της Sony στην Κίνα.

Η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας και η αναταραχή στις χρηματαγορές έχει φοβίσει τους επενδυτές φέτος. Παρόλα αυτά, οι ιδιωτικές τράπεζες με μακροπρόθεσμο στόχο έχουν άλλα πράγματα στο νου τους.

Οι επιτυχημένου Κινέζοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την τεχνολογία αποτελούν ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό του 1% της κοινωνίας. Ένα τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί και ο δεύτερος πιο πλούσιος επιχειρηματίας της Κίνας, Jack Ma, ο οποίος έχει ιδρύσει την Alibaba Group, που αποτελεί "πάντρεμα" του στυλ του eBay και του Amazon.

H νέα αυτή επιχειρηματική κλάση συγκεντρώνει τεράστιο πλούτο πολύ πιο γρήγορα και αποτελεί άλλο ένα άνοιγμα για τους παγκόσμιους τραπεζικούς ομίλους. Αυτοί οι επιχειρηματίες παίρνουν ρίσκα, ενώ έχουν και την υποστήριξη και την εμπειρία της δυτικής μάθησης, έχοντας σπουδάσει σε πολύ καλά πανεπιστήμια. Οι ίδιοι κοιτούν για επενδύσεις σε smartphones και, σύμφωνα με γνώστες, όταν συναντώνται με τους τραπεζίτες είναι πολύ "διαβασμένοι".

Παρά την πιθανή συρροή των τραπεζιτών της Δύσης οι οποίοι προφανώς και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την αναπτυσσόμενη αυτή πηγή νέου πλούτου, αυτό που πολλοί δεν έχουν κατανοήσει είναι πως οι ίδιοι οι νέοι επιχειρηματίες ιδρύουν εταιρείες και φτιάχνουν εφαρμογές συγκεκριμένα για επενδύσεις ή wealth management, κάτι που μπορεί να υποσκάψει την ανταγωνιστικότητα των πρώτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα