H ηλεκτρική αναγέννηση του Citroen 2CV είναι γεγονός

H Γαλλία είχε ξετρελαθεί μαζί του μετά τον Β' ΠΠ, οδηγώντας το στις πόλεις, στην εξοχή, στις παραλίες.

Το "deux-chevaux" (δύο άλογα), στην Ελλάδα γνωστό ως "ντεσεβό", όπως σωστά ονομάτισε ο λαός το Citroen 2CV, είχε συμπεριληφθεί σε πολλές ταινίες του αξιαγάπητου Louis de Funes και σε άλλες όπως το "La bride sur le cou", με την εκρηκτική

Brigitte Bardot. Το αμάξι, το οποίο έγινε συλλεκτικό κομμάτι και το οποίο συμπεριλαμβάνεται σε κολεξιόν με αντίκες, τώρα φαίνεται πως θα απολαύσει μία ανανεωμένη οπτική στη ζωή, αφού η παλιά του βενζινομηχανή θα αντικατασταθεί με ηλεκτρικό μοτέρ. Το πρώτο εκ των νέων, αλλαγμένων αμαξιών, θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παρίσι στο τέλος Δεκεμβρίου.

Η εγκατάσταση νέων ηλεκτρικών μοτέρ θα τους δώσει την ικανότητα να μην έχουν καθόλου ρύπους, κάτι που τώρα πια έχει γίνει και το νέο νορμάλ, αφού οι κυβερνήσεις έχουν δεσμευτεί προς την απομείωση των ρύπων για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Το... ανατολικογερμανικό Trabant αλλά και το R8 της Audi έχουν αναγεννηθεί με ηλεκτρικές μηχανές.

Η περίπτωση του 2CV είναι όμως η πιο ξεχωριστή αφού η παραγωγή του γαλλικού συμβόλου σταμάτησε τον Ιούλιο του 1990 μετά από 42 χρόνια.

Ξεκίνησε το 1948 ως μινιμαλιστικό, φθηνό αμάξι για τους Γάλλους της υπαίθρου. Η κλασσική διαφήμιση ήταν με το ντεσεβό να κάνει βόλτα σε αγρούς, με ένα καλάθι αυγά στο πίσω κάθισμα, και να υπογραμμίζει πως κανένα τους δεν σπάει.

Η Citroen, βέβαια, αναφέρει πως δεν έχει κανένα πλάνο να ανακατασκευάσει τα 2CV, ούτε καν αν πρόκειται για ηλεκτρικά. Αλλά από ό,τι φαίνεται, το ντεσεβό θα γίνει ανάρπαστο στη νέα προσπάθεια των Παρισίων να γίνει και πάλι μία καθαρή πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα