H Toyota δείχνει τη διπλή πολιτική δέσμευση της Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει διπλή πολιτική δέσμευση, καθώς προσπαθεί να προωθήσει την πολιτική του Brexit κρατώντας παράλληλα τις επιχειρήσεις στο έδαφός τους: Ακόμη και όταν πιστεύει ότι δίνει στις εταιρείες ό, τι θέλουν, εκείνες λένε ότι η πρωθυπουργός τα έκανε χειρότερα.

Η Μέι αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στη Βρετανία να διατηρήσει την πρόσβαση στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση για μια περίοδο μετά το Brexit , προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν - αλλά ένα στέλεχος της Toyota

Motor Corp. προειδοποίησε ότι η αυξημένη αβεβαιότητα μιας μεταβατικής φάσης θα προκαλέσει μετακίνηση της παραγωγής αλλού.

Η Βρετανή πρωθυπουργός ετοιμάζεται να εκφωνήσει μια ομιλία που θα περιγράφει την τρέχουσα προσέγγιση της στο διαζύγιο της χώρας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε την Τρίτη ότι έλαβε γνώση του περιεχομένου της, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί μια μετάβαση "status quo".

Πολλοί επιχειρηματίες μοιράζονται την επιθυμία του Χάμοντ για μια μακρά, σταθερή μεταβατική περίοδο, ενώ άλλοι λένε ότι η συνεχώς μεταβαλλόμενες πτυχές που αποτελούν τη βάση των πολιτικών για το brexit από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου θα καταστήσει αδύνατο το σχεδιασμό μακροπρόθεσμα. Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Ντιντιέ Λερουά δήλωσε ότι υπάρχει "μεγάλη ανάγκη" για σαφήνεια στη μορφή του Brexit.

"Δεν θα αναβάλουμε ένα νέο προϊόν για άλλα τρία χρόνια μόνο και μόνο επειδή η διαπραγμάτευση θα διαρκέσει άλλα τρία χρόνια", δήλωσε ο Λερουά στο Reuters στη Φρανκφούρτη την Τρίτη. "Είναι σαφές ότι εάν πρέπει να περιμένουμε άλλα δύο έως τρία χρόνια για να έχουμε μια σαφή εικόνα πάνω στο θέμα αυτό, θα βάλουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη μελλοντική επένδυσή μας στη χώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα