H Coolpad επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη και λανσάρει δυο νέα smartphones



Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Με τα Porto S και Torino S η κινεζική εταιρεία αναβαθμίζει τα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων μοντέλων της και συνεχίζει να στοχεύει στο μεγάλο κομμάτι της αγοράς κάτω από τα 200 ευρώ

Αντλώντας καύσιμο από την κινεζική αγορά και διατηρώντας τη θέση της μέσα στην πρώτη δεκάδα των κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως, η Coolpad επεκτείνει

την παρουσία της στην Ευρώπη.

Σημειώνοντας ανοδικό ρυθμό πωλήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη το 2015, η Coolpad ανακοίνωσε στο Μόναχο την είσοδό της σε αγορές και της Δυτικής Ευρώπης, ξεκινώντας από τη Γερμανία και την Ελβετία.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ευρωπαϊκή αγορά, δεδομένου ότι έχουμε παρουσία στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, ως κατασκευαστές (ODM) για μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε πολύ ισχυρή παρουσία στην Κίνα, ήμασταν οι πρώτοι που εισάγαμε το dual sim standby mode, ήμασταν οι πρώτοι που λανσάραμε την τεχνολογία LTE στην Κίνα και πολλά ακόμα πετυχημένα projects που θέλαμε να μοιραστούμε με τον κόσμο», είπε μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Coolpad στην Ευρώπη, Denny Qiu.

«Η εμφάνιση του smartphone είναι το κύριο κριτήριο αγοράς. Η πρώτη εντύπωση μετράει! Μόνο αν εντυπωσιαστεί κανείς από τον σχεδιασμό του τηλεφώνου θα εξετάσει προσεκτικά το προϊόν και θα αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά του για να δει αν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του. Αν δεν του αρέσει η εμφάνιση, τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία. Λόγω αυτού, η εμφάνιση, η υφή και η αίσθηση της συσκευής είναι καίριας σημασίας για τον κάθε καταναλωτή», υποστήριξε ο Christoph Lictenberg, country manager της Coolpad σε Γερμανία και Ελβετία, κατά την παρουσίαση των Porto S και Torino S, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Το Porto S διαθέτει οθόνη 5 ιντσών HD ανάλυσης (1280x720p με πυκνότητα 294 ppi). Υποστηρίζει συνδέσεις 4G LTE και διαθέτει Dual SIM slot, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο διαφορετικές κάρτες SIM, ή με μία κάρτα SIM και μία κάρτα microSD.

Με πάχος 7,6 χιλιοστά, το Porto S, είναι – σύμφωνα με την Coolpad - το πιο λεπτό κινητό στην κατηγορία της τιμής του. Ενσωματώνει τετραπύρηνο επεξεργαστής της Mediatek και βασική κάμερα 8 MP με LED φλας. Διαθέτει μνήμη RAM 1 Gb, 8 Gb ROM και δέχεται κάρτα microSD μέχρι 64 Gb. Η τιμή του στην ελληνική αγορά θα είναι 139 ευρώ.

Το Torino S έχει HD οθόνη 4,7 ιντσών (1280x720p, 312 ppi) και αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πίσω πλευρά. Είναι επίσης Dual SIM και LTE, με 2 Gb RAM και 16 Gb ROM. Διαθέτει υποδοχή για microSD κάρτες και χρησιμοποιεί τον τετραπύρηνο Snapdragon 410 της Qualcomm.

Οι κάμερές του ενσωματώνουν αισθητήρα 8 MPixels η οπίσθια και 5 MPixels η μπροστινή. Θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο και σαμπανιζέ χρώμα με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης τα 199 ευρώ.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα