Google - Fiat: Ξεκινούν τεστ για αυτοοδηγούμενα οχήματα

Ένα βήμα πιο πέρα πάει η Google όσον αφορά την τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός, σε συνεργασία με την Fiat Chrysler Automobiles ξεκινά διαδικασίες δοκιμών των Pacifica minivans, στο νέο κέντρο μηχανικής και ανάπτυξης σε προάστιο του Ντιτρόιτ, που σκοπεύει να εγκαινιάσει.

Το νέο γραφείο, σύμφωνα με την

ανακοίνωση του John Krafcik, επικεφαλής των δραστηριοτήτων αυτοοδηγούμενων οχημάτων της Google, θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για σχετική έρευνα και οι μηχανικοί θα αρχίσουν να μεταφέρονται στην νέα μονάδα ήδη από φέτος.

Η ομάδα αυτοκινήτων της Google έχει σταθεί κορυφαία στην τεχνολογία αυτοοδηγούμενων οχημάτων, ενώ υπέγραψε αυτό το μήνα μια συμφωνία συνεργασίας με τη Fiat Chrysler, τον πρώτο της εταίρο από τη βιομηχανία αυτοκινήτων.

Ο κολοσσός δοκιμάζει την τεχνολογία του σε αρκετές τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της Silicon Valley, γεγονός που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών που εντείνουν τις προσπάθειες στα αυτοοδηγούμενα.

Η Google επεκτείνει την έρευνα παρότι βρίσκει εταίρους με πολύ αργούς ρυθμούς. Κάποια στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας διστάζουν να παραχωρήσουν στην εταιρία τεχνολογίας πολύ μεγάλο έλεγχο, ενώ άλλοι επιδιώκουν να αναπτύξουν τη σχετική τεχνολογία οι ίδιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα