Goldman: Προχώρησε στην πώληση των αμφιλεγόμενων ομολόγων της Βενεζουέλας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Goldman Sachs προχώρησε στην πώληση μεγάλου μέρους των ομολόγων Βενεζουέλας ύψους 2,8 δισ. δολ. που είχε θέσει υπό την κατοχή της, σε μια εξαγορά που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη χειμαζόμενη από την κρίση χώρα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Goldman πούλησε τουλάχιστον

300 εκατ. δολ. των ομολόγων της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας σε ένα hedge fund, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πώληση έγινε με μικρό premium σε σχέση με την τιμή κτήσης τους τον περασμένο Μάιο.

Η Goldman είχε αγοράσει τότε ομόλογα αξίας 2,8 δισ. δολ. της πετρελαϊκής PDVSA με 31 σεντς ανά δολάριο. Πούλησε μέρος αυτών με στόχο να διευκολύνει το trading των ομολόγων και ως εκ τούτου να αυξήσει τις τιμές στην εναπομείνασα τοποθέτησή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Julio Borges, είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στη Goldman για την αγορά των ομολόγων και είχε απειλήσει ότι μια μελλοντική κυβέρνηση δεν θα αποπληρώσει τα ομόλογα. Παράλληλα, είχε κατηγορήσει την τράπεζα ότι επιδιώκει να βγάλει κέρδος στις πλάτες του λαού της Βενεζουέλας που υποφέρει, βοηθώντας έτσι τη διατήρηση του καθεστώτος Μαδούρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα