Goldman: Διπλάσια η προοπτική ανόδου των ευρωπαϊκών αγορών από τη Wall

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έχουν περιθώριο ανόδου και θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα με τη Wall Street, μόλις αρθεί η αβεβαιότητα που έχει προκύψει μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Αυτό υποστηρίζει η Goldman Sachs σε ανάλυσή της, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ο Stoxx Europe 600 θα έχει απόδοση 8% έως τα τέλη του 2017 (στις 380 μονάδες), χάρη στο αδύναμο ευρώ, την

ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου.

Αντίθετα, ο S&P 500 εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση 4% φέτος (θα κλείσει στις 2.300 μονάδες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman), καθώς η αισιοδοξία για τις πολιτικές ανάπτυξης από τον Τραμπ αρχίζει να φθίνει. Η επενδυτική τράπεζα παραμένει underweight για τις αμερικανικές μετοχές σε βάθος 12μηνου.

«Οι αμερικανικοί δείκτες θα συνεχίσουν να καταγράφουν άνοδο αλλά μικρότερη από εκείνη των ευρωπαϊκών. Αυτό που τροφοδοτεί την αισιοδοξία αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ είναι η προοπτική φοροαπαλλαγών και οι κρατικές δαπάνες αλλά και τα δύο μπορεί να μην υλοποιηθούν, ή τουλάχιστον όχι πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους» αναφέρει η Goldman Sachs.

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πολιτικές του Τραμπ θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία αλλά την ίδια στιγμή και οι ευρωπαϊκές εξαγωγικές μετοχές θα επωφεληθούν από το αδύναμο ευρώ αν ο Τραμπ συνεχίσει να οδηγεί το δολάριο υψηλότερα.

«Θα είναι δύσκολο να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις του, ειδικά όταν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται και οι αποτιμήσεις βρεθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα» σημειώνει.
Στα top picks της Goldman Sachs είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα