Goldman: Δεν περιμένουμε καμία σημαντική ανακοίνωση από το Eurogroup

Δεν περιμένουμε καμία σημαντική ανακοίνωση από το σημερινό Eurogroup, λένε οι αναλυτές της Goldman Sachs. Σύμφωνα με σχετική έκθεση, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επικεντρωθούν στα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και θα αναλύσουν το ευρύτερο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Ωστόσο

δεν θα υπάρξει κάποια συγκεκριμένη συμφωνία. «Περιμένουμε ένα ανακοινωθέν που θα ανοίξει τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση πριν την αποπληρωμή των χρεών που έχει η Ελλάδα στα μέσα Ιουλίου. Αναμένουμε επίσης συμφωνία για τη διεξαγωγή περαιτέρω συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών για τη βιωσιμότητα του χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Goldman.

Απαισιόδοξη εμφανίζεται και για τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δύσκολα θα εκπληρώσει έγκαιρα όλες τις προϋποθέσεις, καθώς η κεντρική τράπεζα θα αρχίσει σιγά σιγά να εξετάζει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής. «Σε ότι αφορά το QE, πιστεύουμε ότι είναι απίθανο η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα πριν γίνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στους όρους του χρέους. Κατά συνέπεια, η ΕΚΤ είναι πιθανό να αρχίσει να σκέφτεται την έξοδο από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων του δημοσίου τομέα (PSPP) πριν ξεκινήσει τις αγορές ελληνικών κρατικών ομολόγων» προειδοποιεί η Goldman.

Αναφορικά με το χρέος δεν προβλέπει καμία σημαντική ανακοίνωση πριν τις γερμανικές εκλογές, ωστόσο, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα φτάσει τελικά σε μια συμφωνία με τους δανειστές για επιμήκυνση των δανείων του ESM και χαμηλότερα επιτόκια αλλά όχι για «κούρεμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα