Goldman Sachs: Έφθασε η ώρα να σορτάρετε τον χρυσό

Υπέρ της ρευστοποίησης των τοποθετήσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι επενδυτές στον χρυσό τάσσεται η Goldman Sachs, θεωρώντας ότι το πρόσφατο ράλι δεν έχει γερές βάσεις.

Όπως αναφέρει ο Jeffrey Currie, ειδικός της Goldman Sachs για τις αγορές εμπορευμάτων

και πρώτων υλών, έφθασε η στιγμή οι επενδυτές να σταματήσουν να τοποθετούνται στον χρυσό και να προχωρήσουν σε ρευστοποιήσεις, καθώς οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές είναι υπερβολικοί και άνευ ουσιαστικής βάσης.

«Οι φόβοι για το πετρέλαιο και την Κίνα, συνδυάστηκαν με τους φόβους για τα αρνητικά επιτόκια και το πιθανό συστημικό ρίσκο για τις τράπεζες. Αυτοί οι φόβοι οδήγησαν σε έκρηξη ανόδου τον χρυσό, το βαρόμετρο του φόβου των επενδυτών, ο οποίος βρέθηκε λίγο χαμηλότερα από τα 1.300 δολάρια. Όμως πιστεύουμε ότι αυτοί οι φόβοι αγνοούν η δημιουργία συστημικού ρίσκου από πετρέλαιο, Κίνα και αρνητικά επιτόκια είναι απίθανο να συμβεί», τονίζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs.

Παράλληλα ο όμιλος θεωρεί ότι η τιμή-στόχος για τον χρυσό σε διάστημα τριών μηνών φθάνει στα 1.100 δολ. και σε 12μηνο ορίζοντα στα 1.000 δολάρια και ως εκ τούτου συνιστούν σορτάρισμα στον χρυσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα