Godman Sachs: Στα 0,95 ευρώ η τιμή-στόχος για την Eurobank

Τιμή-στόχο 0,95 ευρώ (άνοδος 78,6%) και σύσταση ουδέτερη έδωσε για την Eurobank η Goldman Sachs επισημαίνοντας ότι αυξάνει η χρηματοδότηση απο καταθέσεις ενω συνεχίζεται η δουλειά στην ποιότητα του ενεργητικού.

Όπως σημειώνει στην ανάλυση της, στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη απο συνεχιζόμενες λειτουργίες ανήλθαν σε 66 εκατ ευρώ, αλλά περιλαμβάνοντας και τις συνεχιζόμενες λειτουργίες και τις αναδιαρθρώσεις, ο όμιλος εμφανίζει

ζημιά 15 εκατ. ευρώ.

Η εσωτερική ποιότητα του ενεργητικού και η ρευστότητα βελτιώθηκαν στο τρίτο τρίμηνο με την τράπεζα να εμφανίζει ένα ακόμη τρίμηνο αρνητικών NPE'S και 700 εκατ. ευρώ εισροές στο τρίτο τρίμηνο.

Η Goldman Sachs, ανανέωσε τους στόχους του SSM για να μειώσει τα NPE'S 400- 500 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, ενω αναμένεται 1 δισ. μείωση στα NPE'S στο τέταρτο τρίμηνο.

Απο την λειτουργική προοπτική, η Τράπεζα έδωσε oδηγία για αύξηση των εσόδων της προ προβλέψεων για το 2018. Παρόλο που το τρίμηνο ήταν αξιοπρεπές, η Goldman Sachs θεωρεί για τις ελληνικές τράπεζες το focus θα δοθεί στα επικείμενα stress tests και στην πρόοδο που θα συντελεστεί σ ότι αφορά τα κόκκινα δάνεια.

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα