GfK: Αμετάβλητη αναμένεται η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Μάρτιο

Σταθερό αναμένεται να παραμείνει το καταναλωτικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου GfK, καθώς η πτώση που καταγράφηκε στις προσδοκίες για την οικονομία αντισταθμίστηκε από την άνοδο που σημειώθηκε στις προοπτικές για τα εισοδήματα.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του GfK αναμένεται στις 10,8 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος από τον Φεβρουάριο, ενώ τα στοιχεία επιβεβαίωσαν

και τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το ινστιτούτο χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες για τον τρέχοντα μήνα προκειμένου να υπολογίσει τον συνολικό δείκτη για τον επόμενο μήνα, τον υποδείκτη οικονομικών πρσδοκιών, τον υποδείκτη προσδοκιών εισοδήματος, καθώς και τον υποδείκτη που σχετίζεται με την τάση προς αγορές.

Ο υποδείκτης που αφορά τις οικονομικές προσδοκίες υποχώρησε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2016, και συγκεκριμένα τις 4,2 μονάδες, έναντι 10,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, ο υποδείκτης που μετράει την προθυμία των καταναλωτών να πραγματοποιήσουν αγορές υποχώρησε στις 53,6 μονάδες τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι 57,6 μονάδων τον Ιανουάριο.

Αντίθετα, οι προσδοκίες εισοδήματος σημείωσαν άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο σχετικός υποδείκτης διαμορφώθηκε στις 60 μονάδες, έναντι 59,9 μονάδων προηγουμένως.

«Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι ο κίνδυνος της γερμανικής οικονομίας να υποχωρήσει ξανά σε ύφεση έχει αυξηθεί αισθητά τις τελευταίες εβδομάδες», τονίζει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα